PMP îi cere lui Ponta să semneze contractul de privatizare a CFR Marfă

Partidul Mişcarea Populară îi cere premierului Victor Viorel Ponta, ministru interimar al Transporturilor, să semneze contractul de privatizare a CFR Marfă, denumită chiar de el „cea mai de succes privatizare”.
Omul de afaceri Gruia Stoica. (Epoch Times România)
Gina Zaragiu
21.08.2013

Partidul Mişcarea Populară (PMP) îi cere premierului Victor Viorel Ponta, ministru interimar al Transporturilor, să semneze contractul de privatizare a CFR Marfă, denumită chiar de el „cea mai de succes privatizare”.

”Interimatul la şefia Ministerului Transportului se apropie de sfârşit şi domnul Ponta nu şi-a asumat nici până acum responsabilitatea pentru „cea mai de succes privatizare”.

Ce ascunde această privatizare, domnule prim-ministru? E ceva putred în privatizarea făcută de inculpatul Fenechiu de nu vreţi să vă asumaţi răspunderea?

De ce aţi lăsat să treacă atâtea zile până aţi publicat Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă în Monitorul Oficial? De ce încă tergiversaţi semnarea contractului?

În perioada interimatului la Ministerul Transporturilor, premierul Ponta nu a avut decât o singură realizare remarcabilă: a propus un penal, Ovidiu Silaghi, în locul altui penal, Relu Fenechiu.

Dacă domnul prim-ministru nu îşi poate asuma răspunderea pentru privatizarea pe care el însuşi a lăudat-o, atunci nu mai are la dispoziţie decât demisia”, reiese dintr-un comunicat al PMP remis Epoch Times.

Reamintim că GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Preşedintele şi premierul au avut o dispută privind privatizarea CFR Marfă, Traian Băsescu cerând ca Victor Ponta să îşi asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT. Guvernul a aprobat contractul cu GFR, în 24 iulie, susţinând însă că tranzacţia trebuie aprobată de CSAT. Preşedinţia a comunicat că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitaţiei. Potrivit Executivului, neformularea unei poziţii a CSAT în cazul contractului se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei.

Hotărârea CSAT a fost publicată pe site-ul Preşedinţiei, la secţiunea CSAT - hotărâri emise de Consiliu, hotărârea Consiliului din 5 februarie privind avizarea privatizării CFR Marfă, în document afirmându-se că "modalitatea concretă şi procedura de privatizare se află în responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor