Platforma DA, după întâlnirea cu Maia Sandu: Alegerile anticipate trebuie să aibă loc cât mai repede posibil
alte articole
În urma discuţiilor cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Platforma Demnitate şi Adevăr a reiterat poziţia sa fermă şi consecventă privind necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, alegeri care trebuie să se producă în termeni cât mai proximi.
În acelaşi timp, a punctat vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputat al Platformei DA, „am discutat un şir de riscuri şi probleme ce ţin de gestionarea mai multor crize din ţară, legate inclusiv de sabotajul cras din partea fostei guvernări Dodon, sabotaj pe care noi cei de la Platforma DA l-am anticipat şi pentru noi nu a fost surpriză acest lucru”.
De asemenea, în cadrul întrevederii s-a pus accent şi pe riscurile legate de situaţia macrofinanciară, bugetară, administrarea crizei pandemice, problemele agricultorilor care au suferit în urma calamităţilor, alte subiecte legate de gestionarea imediată, dat fiind faptul că toate aceste probleme se agravează pe fundalul lipsei suportului din partea partenerilor externi, a explicat Slusari. Acest sprijin, cu părere de rău, în situaţia alegerilor parlamentare anticipate va apărea nu mai devreme de toamna anului viitor, a menţionat parlamentarul.
Mai mult decât atât, acesta a subliniat că pe fundalul evenimentelor care se desfăşoară în prezent în Republica Moldova, un subiect aparte a fost dedicat situaţiei din cadrul Guvernului, probabilităţii organizării alegerilor anticipate şi numirii unui guvern incomplet şi cu atribuţii foarte limitate.
Cu poliţia subordonată lui Voicu, şi cu un prim-ministru interimar Gaiciuc (actualul ministru al Apărării, n.r. ) care ar putea fi numit începând cu 1 ianuarie, şi cu mai mulţi delegaţi ai PSRM în teritoriu care se transformă în agenţi electorali, „noi putem să ne aşteptăm la coruperea masivă a alegătorilor în cadrul acestor alegeri”, a mai adăugat Alexandru Slusari după consultările cu preşedinta RM.
„Am discutat şi alte subiecte legate de reformarea justiţiei, am reiterat poziţia noastră să contribuim la reformatarea autentică a justiţiei prin implicarea procurorilor şi judecătorilor europeni. Am discutat şi subiectele legate de dosare politice şi îmbunătăţirea activităţii procuraturii în măsura competenţelor dnei preşedinte.
În linii mari, am analizat toate riscurile de gestionare a crizelor în următoarelor şase luni în care riscăm ca ţara să fie în subordinea lui Dodon şi a acestui Guvern interimar care vedem cum lasă ţara fără blocul economic, fără gestionarea Ministerului Sănătăţii etc.”, a concluzionat deputatul Platformei DA.