Pistele de biciclete din sectorul 3, amenajate fără aviz de la Poliţia Rutieră

Poliţia Rutieră nu a emis aviz pentru pistele de biciclete pe care Primăria Sectorului 3 le amenajează cu preţul sacrificării spaţiului verde şi a numeroşi copaci.
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)
Loredana Diacu
18.08.2016

Direcţia Generală de Poliţie Bucureşti a confirmat joi, într-un răspuns oficial adresat Epoch Times, că lucrările de amenajare a unor piste de biciclete pe străzile/bulevardele Constantin Brâncuşi, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu şi 1 Decembrie 1918 din Bucureşti se efectuează fără aviz de la Poliţia Rutieră a Capitalei.

"Pentru execuţia lucrărilor în zona drumului public fără avizul poliţiei rutiere, societăţile de construcţii au fost sancţionate contravenţional conform OUG nr 195/2002, fiind somate, totodată, să semnalizeze şi să împrejmuiască corespunzător lucrările şi să obţină avizul Poliţiei Rutiere, conform normelor legale.

Pe drumurile publice menţionate nu se realizează piste pentru biciclete", precizează Poliţia Capitalei în răspunsul trimis la solicitarea Epoch Times.

Reamintim că numeroşi copaci au fost făcuţi prizonieri între pavele de beton şi circa 1 ha de verdeaţă a fost sacrificat în sectorul 3, pentru a se face loc unor noi alei pietonale. Scopul lucrărilor este ca trotuarele de pe bulevardele Lucreţiu Pătrăşcanu, C-tin Brâncuşi, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu şi din Parcul C-tin Brâncuşi să fie transformate în piste pentru biciclete, în timp ce cetăţenii vor circula pe noi alei din pavele roz. Pentru a putea merge pe noile trotuare, mămicile cu cărucioare sau oamenii cu handicap vor trebui însă să se strecoare printre copacii ale căror rădăcini sunt captive sub beton.

Pe lângă faptul că lucrările pot duce la moartea copacilor, aşa cum s-a întâmplat şi pe bulevardul Unirii, unde peste 140 de copaci s-au uscat după lucrările de amenajare făcute de Primăria sectorului 3 în ultimii doi ani, se pare că acestea nu deţin avizele necesare iar bicicliştii, beneficiari ai proiectului, nu au fost consultaţi în legătură cu oportunitatea acestuia şi nici nu sunt mulţumiţi de cum a procedat primăria condusă de Robert Negoiţă.

Redacţia noastră a cerut, în data de 8 august a.c. primăriei lui Robert Negoiţă atât contractele pentru lucrări, din care să reiasă valoarea acestora, cât şi avizele şi documentaţia în baza cărora au fost emise autorizaţiile de construire, avizele de la Poliţia Rutieră, planul de urbanism care a stat la baza autorizărilor etc. De asemenea, în aceeaşi zi, Poliţiei Rutiere Bucureşti i-au fost solicitate avizele pentru piste.

Poliţia Rutieră a transmis astăzi răspunsul solicitat, în timp ce până la ora actuală Primăria Sector 3 nu a răspuns decât că: "Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţă solicitării” (art.7, alin. (1).

Copaci betonaţi în sectorul 3 (Epoch Times)
Copaci betonaţi în sectorul 3 (Epoch Times)

Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)

Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor