Robert Negoiţă a aprobat să plătească 1,3 miliarde de lei vechi pentru un studiu care se găsea pe Internet

Nu mai puţin de 1,3 miliarde de lei vechi au plătit autorităţile sectorului 3 pentru un studiu de fezabilitatea care se găsea pe Internet.
Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a aprobat să plătească 40.000 de euro pentru un studiu de fezabilitate pentru anveloparea blocurilor care se găsea, gratis, pe Internet, scrie Cetăţeanul.net, făcând trimitere la un raport al Curţii de Conturi.

În 2014, subalternii lui Negoiţă au aprobat întocmirea unui studiu privind soluţiile de investiţii în renovarea energetică a clădirilor (anvelopare). Zis şi făcut! Direcţia Managementul Proiectelor a întocmit caietul de sarcini pentru "Studiu privind soluţii de mobilizare a investiţiilor în renovarea energetică a fondului de clădiri rezidenţiale şi non-rezidenţiale, publice şi private din Sectorul 3".

Pe 25 noiembrie 2014, Primăria sectorului 3 a încheiat contractul de servicii, pentru întocmirea studiului, cu Ordinul Auditorilor Energetici din România, în valoare de 131.080 lei (fără TVA). Studiul a fost finalizat după numai zece zile, pe 5 decembrie, iar pe 30 decembrie 2014, Negoiţă a achitat factura de 131.080 de lei.

Toate aceste proceduri, corecte şi legale la prima vedere, nu au fost decât praf în ochi. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că studiul pe care s-a plătit un sac de bani era disponibil, pe gratis, deci nu trebuia plătit de cetăţenii sectorului 3.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.