Pilotul paramotorului prăbuşit în lacul Comana, infestat cu bacterii intraspitaliceşti, susţine familia acestuia

Spitalele din România şi-au câştigat în ultima vreme, după drama de la Colectiv, scandalul Hexi Pharma etc. locuri unde în loc să te vindeci, viaţa îţi este pusă în pericol de infecţiile intraspitaliceşti.
.
. (Epoch Times România)

Ministerul Sănătăţii a dispus verificări la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală după ce familia lui Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit pe 10 iulie în lacul din Parcul Comana, judeţul Giurgiu, a cerut transferul bărbatului în străinătate pe motiv că acesta ar fi contactat mai multe infecţii intraspitaliceşti care îi pun viaţa în pericol, relatează Mediafax.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Inspecţia Sanitară a efectuat verificări luni seara, urmând ca marţi să fie făcute publice concluziile inspectorilor, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ministerului.

Revenind la Marian Cojocaru acesta a ajuns în spital în stare foarte gravă, după ce a aspirat apă în plămâni după impact. Bărbatul a fost intubat şi ventilat mecanic iar acum starea sa este suficient de stabilă pentru a permite transportul şi transferul la Viena, pentru efectuarea unei operaţii pe coloană, susţin membri familiei într-o postare pe Facebook. Potrivit familiei Cojocaru, aceasta ar fi singura variantă de tratament din cauza "infecţiilor intraspitaliceşti ce pot duce la degradarea rapidă a stării".

Concret, mai multe analize făcute pilotului au fi evidenţiat că acesta a contractat, pe perioada internării la Spitalul Bagdasar Arsenie, şase infecţii, printre care Klebsiella (întâlnită şi în cazul răniţilor de la Colectiv) şi Acinetobacter, cu rezistenţă crescută la antibiotice.

"Infecţiile astea nu pot fi preîntâmpinate, sunt în aparate. Practic, te lupţi degeaba. Eu consider că spitalul nu are nicio vină, practic nu este pregătit pe partea de boli infecţioase. Nu avea cum să aibă aceste bacterii înainte de internare, sunt specifice spitalului. Eu am considerat necesar să mă adresez şi specialiştilor de la Matei Balş. Sunt două bacterii foarte greu de tratat. Eu am solicitat medicului curant să se vadă cu medicul de la spitalul de boli infecţioase şi să vadă ce se poate face. Prioritatea este acum sa îl luăm de la Bagdasar. Datorită existenţei acestor bacterii, ei ezită să-l opereze imediat" , a declarat soţia lui Marian Cojocaru, Irina, pentru Mediafax.

"Acestea devin patogene în situaţia în care este un pacient imunodependent. Sunt o realitate. Unde aduni mulţi oameni bolnavi şi infectaţi, evident că bacteriile alea vor rămâne, spitalul e cel mai bun loc ca să te infectezi", a declarat la rândul său Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor din România, potrivit căruia, una din cauzele infectării ar putea fi aparatele de ventilaţie la care pilotul a fost conectat.

Reamintim că, deşi veche, problema infecţiilor intraspitaliceşti a intrat în forţă în centrul atenţiei după drama din Colectiv, când părinţii tinerilor ajunşi prin spitale au acuzat că fiii şi fiicele lor au murit cu zile, nu din cauza arsurilor, ci din cauza infecţiilor pe care le-au contractat.

UIterior, a izbucnit şi scandalul Hexi Pharma care a arăta că spitalele româneşti colcăind de bacterii erau spălate cu dezinfectanţi diluaţi de până la zece ori.