Clotilde Armand, revoltată de cazul pacientului infestat de viermi de la Spitalul de Arşi

Cazul pacientului plin de larve din Spitalul de Arşi din Capitală i-a stârnit indignarea franţuzoaicei Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch times)

Cazul pacientului infestat de viermi de la Spitalul de Arşi este încă o dovadă că incompetenţa, dezinteresul şi corupţia din sistemul public de sănătate sunt pericole mortale, a declarat, pe contul său de Facebook, Clotilde Armand, consilier local al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

"Azi, Cătălin Tolontan, care a derulat o anchetă jurnalistică extraordinară despre corupţia din sistemul sanitar din România, a publicat o înregistrare înfiorătoare cu un pacient infestat de viermi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Iată încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că incompetenţa, dezinteresul şi corupţia din sistemul public de sănătate, alimentate de actualele partide parlamentare, care s-au succedat la putere în ultimii 25 de ani, sunt pericole mortale.

Un spital pentru pacienţii cu arsuri situat în capitala României, care ar trebui să fie cele mai curate şi aseptice instituţii medicale, pentru că acei pacienţi sunt extrem de vulnerabili la orice fel de infecţie sau bacterii, se confruntă cu o invazie de muşte. Acest lucru este intolerabil!", a scris Clotilde Armand.

Reprezentanta USB a ţinut să îi mulţumească jurnalistului Cătălin Tolontan pentru perseverenţa cu care el şi echipa sa au urmărit subiectul sistemului sanitar.

"Prin articolele lor ne-au arătat cât de răspândit este cancerul corupţiei în sistemul public de sănătate şi cum este dublat de incompetenţă, dezinteres, subfinanţare cronică şi lipsa personalului medical.

Dacă România nu ia acum măsuri pentru reforma sistemului public de sănătate, pentru combaterea corupţiei, alocarea mai multor resurse financiare şi nu adoptă iniţiative menite să păstreze medicii în România, şi eventual să-i atragă înapoi în ţară pe cei plecaţi în Occident, riscăm intrarea în colaps a acestui sistem", a mai precizat Clotilde Armand.