Cei doi pacienţi pe care s-au plimbat viermii au murit cu infecţii nosocomiale

Cele două victime de la Spitalul de Arşi din Capitală au murit infectaţi cu piocianic şi stafilococ auriu, au dezvăluit jurnliştii Mirela Neag, Răzvan Luţac, Marius Mărgărit şi Cătălin Tolontan.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Andrei Pricopie
16.07.2016

Conducerea Spitalul de Arşi din Capitală nu s-a grăbit să dezvăluie că cei doi oameni pe care s-au plimbat viermii au murit cu infecţii nosocomiale, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor într-un nou articol publicat pe tolo.ro.

Oamenii care au murit la Spitalul de Arşi s-au infectat cu bacterii intraspitaliceşti agresive. Asta spun fişele medicale aflate în posesia ziarului.

Multe fraze dure s-au rostit şi s-a alertat chiar poliţia audiindu-i pe responsabili în cele două zile de la publicarea imaginilor în care larvele de muşte se plimbau pe ceafa unui pacient internat la Spitalul de Arşi.

Dar analizele spun mai multe decât imaginile. Asta apropo de datele care mărturisesc dincolo de ceea ce se vede, de ceea ce cutremură, de ceea ce mobilizează acţiuni.

Dialog cu medicul de la Spitalul de Arşi care a acceptat să vorbească cu Gazeta:

– Pacienţii care au decedat au fost contaminaţi şi cu bacterii nosocomiale?

– În mod cert. Analizele pacienţilor de la noi arată colonizare cu bacterii intraspitaliceşti în plăgi la numai 48 de ore de la internare. Pacientul filmat avea mai bine de zece zile de internare în Terapie! Avea 13 zile.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor