Pierderile provocate de exploziile din Tianjin s-ar putea ridica la 3,3 miliarde de dolari

Imagine aeriană a locului puternicelor explozii din 12 august 2015 în oraşul chinez Tianjin.
Imagine aeriană a locului puternicelor explozii din 12 august 2015 în oraşul chinez Tianjin. (Captură Foto)

Exploziile din oraşul-port chinezesc Tianjin de luna trecută ar putea genera pierderi de până la 3,3 miliarde de dolari, a declarat vineri Guy Carpenter & Company, o companie specializată în reasigurări. Această sumă este aproape dublă decât cea estimată iniţial de analişti, conform Reuters.

Guy Carpenter, unitatea pentru riscuri şi reasigurări din cadrul Marsh & McLennan Co Inc, a folosit imagini de satelit de mare calitate pentru a evalua cum au fost afectate de explozii clădirile depozitului, marfa depozitată, containerele şi proprietăţile din zona portului.

Pagubele se ridică la o sumă cuprinsă între 1,6 şi 3,3 miliarde de dolari, comparativ cu ce au estimat analiştii de la Credit Suisse la câteva zile după exploziile din luna august, adică o sumă cuprinsă între 1 şi 1,5 miliarde de dolari.

Teoria că exploziile din Tianjin au fost oarecum deliberate a fost circulată intens de mass media chineză din străinătate la scurt timp după incident.

Un website de ştiri asociat cu Boxun şi administrat din Carolina de Nord a citat o sursă exclusivă când a raportat că “explozia [din Tianjin] a fost declanşată de un vehicul încărcat cu explozibili ... camionul a fost parcat cu atenţie lângă depozit, în locaţia cea mai apropiată de materialele inflamabile. Oamenii au plecat rapid şi după aproximativ 15 minute a avut loc explozia, care a declanşat un lanţ de alte explozii.”

Mai multe articole publicate de Boxun şi alte ziare din Hong Kong au făcut o asociere între explozii şi fostul preşedinte chinez Jiang Zemin care, de altfel, a fost “plasat sub control”, ceea ce înseamnă că libertatea sa de mişcare a fost restricţionată sever.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe