Phobos, satelitul artificial al planetei Marte: gol pe interior şi construit de ...
alte articole
Satelitul planetei Marte, Phobos, este artificial, gol pe dinăuntru şi are mai multe anomalii care i-au determinat pe specialişti să afirme că ar putea fi de origine extraterestră, conform informaţiilor publicate de Agenţia Spaţială Europeană (ESA).
Phobos “nu este ceea ce au crezut mai multe generaţii de astronomi că este şi nu este nici un asteroid capturat”, au precizat cei de la ESA pentru revista Geophisical Research Letters.
Datorită imaginilor cu trei dimensiuni (pe care le puteţi găsi pe site-ul: http://photojournal.jpl.nasa.gov/target/Phobos), oamenii de ştiinţă au fost capabili să calculeze cu o precizie care nu a mai fost niciodată atinsă înainte, masa şi volumul enigmaticei luni a planetei Marte. Aceştia au descoperit că are o densitate de 1,85 grame pe centimetru cub, cu mult mai mică decât densitatea de 3,5 grame pe centimetru cub a Lunii noastre.
Satelitul are şi un diametru straniu de mic, doar 20 de kilometri şi este prea uşor în comparaţie cu proporţiile sale. Pe lângă asta, orbita are o mişcare de rotaţie haotică - şi se învârte foarte strâns în jurul lui Marte. Parcurge un ciclu de rotaţie complet în doar 7 ore şi 39 minute.
Shkalovsky Samuilovici este un cercetător rus care susţine că Phobos este de origine extraterestră. Pe lângă asta, rusul susţine că Phobos a fost construit de către o civilizaţie necunoscută şi apoi pasat pe orbita sa. Mişcarea unui satelit poate rectifica rotaţia planetei în jurul axei sale, spun cercetătorii care au studiat relaţia dintre Lună şi Pământ.
Phobos este parţial gol pe dinăuntru, iar golurile sale au diverse forme geometrice, au afirmat specialiştii ESA.
Totuşi, teoria astro-fizicianului rus este chiar mai extravagantă de atât. În urma calculelor, acesta afirmă că Phobos are şanse mari să fie o navă spaţială, construită de civilizaţii cu mijloace tehnologice mult superioare rasei noastre.