Percheziţii la Radio România. 11 membri ai Consiliului de Administraţie urmăriţi penal

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează, joi, percheziţii la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, descinderile având legătură cu un dosar privind acordarea unor contracte de achiziţie.
Sediul Radiodifuziunii Române
Sediul Radiodifuziunii Române (Epoch Times România)

UPDATE: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a început urmărirea penală faţă de 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, printre aceştia numărându-se Mirela Fugaru, Stejărel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu şi Doina Moşneag, relatează news.ro.

Cei 11 sunt suspectaţi de comiterea unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese,

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei", precizează procurorii.

***

Procurorii au descins în dimineaţa zilei de joi la sediul Radio România, anchetatorii suspectând acordarea de contracte către firme controlate indirect de membri ai Consiliului de Administraţie al postului public de radio, potrivit unor surse judiciare citate de Hotnews.

Potrivit surselor citate, prejudiciul estimat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 este de 400.000 lei.

Percheziţiile au loc la doar o zi după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a acuzat-o pe Mirela Ioana Fugaru, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă.

Concret, potrivit ANI, Mirela Ioana Fugaru a participat şi a votat, în cadrul şedinţelor desfăşurate la nivelul Consiliului de Administraţie al SRR, decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a SRR, după care a încheiat cu Societatea Română de Radiodifuziune mai multe contracte de prestări servicii pentru organizarea şi monitorizarea evenimentelor culturale în cadrul grupurilor de lucru, în valoare totală de 63.842 lei.