Şefa AEP, vizată de procurorii DNA. Soţul ei ar fi încercat să fugă cu documente de la percheziţii

Probleme pentru şefa AEP chiar înainte de alegerile parlamentare. Procurorii DNA au descins la sediul instituţiei într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE: Preşedinta Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost adusă cu mandat la sediul DNA Ploieşti, unde va fi audiată în dosarul de trafic de influenţă şi spălare de bani. Pătru a fost ridicată de procurori dintr-o locuinţă din oraşul Voluntari, din judeţul Ilfov, relatează digi24.ro.

***

Procurorii anticorupţie din Ploieşti efectuează percheziţii în patru locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Vâlcea într-un dosar care vizează suspiciunea săvârşirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracţiuni de corupţie, reiese dintr-un comunicat remis marţi de DNA.

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, oamenii legii au descins atât la domicilile unor persoane fizice cât şi la sediul Autorităţii Electorale Permanente, printre persoanele vizate fiind şi preşedintele AEP, Ana Maria Pătru, care ar urma să fie dusă la audieri la DNA Ploieşti.

Sursele respective susţin că ancheta ar viza modul în care au fost cumpărate mai multe softuri folosite la desfăşurarea alegerilor din ultimii ani. În dosarul în care se fac cercetări pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş".

Soţul şefei AEP a încercat să fugă în timpul percheziţiilor de la locuinţa celor doi soţi din judeţul Vâlcea, având asupra lui documente ale societăţii sale radiate care "erau relevante pentru circuitul mitei", însă a fost prins de oamenii legii, susţin aceleaşi surse judiciare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne