Gorghiu: Legea privind eliminarea a 102 taxe repară sau elimină mare parte din taxele introduse de guvernul PSD

PSD a eliminat, prin legea lui Liviu Dragnea, mare parte din taxele pe care tot el le-a introdus, consideră Gorghiu. Situaţia se schimbă însă când vine vorba de taxa radio-tv, eliminată şi ea de Dragnea, subiectul fiind de competenţa CCR, consideră Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Vorbind despre controversata lege a lui Liviu Dragnea vizând eliminarea a 102 taxe, liderul PNL, Alina Gorghiu, a opinat marţi că actul normativ repară sau elimină mare parte din taxele introduse, de fapt, tot de PSD, relatează News.ro.

"Această lege este una care repară sau elimină mare parte din taxele introduse de guvernul PSD, vreo 40 de taxe. Cele pe care astăzi le vedeţi eliminate prin iniţiativa parlamentară au fost introduse de guvernul PSD Ponta - Dragnea”, a declarat Gorghiu, întrebată de presă cum comentează faptul că după alegeri Curtea Constituţională va analiza legea de eliminare a taxelor.

În ceea ce priveşte taxa radio-tv, liderul PNL a precizat că aceasta trebuie discutată pentru a se cunoaşte dacă există aspecte de neconstituţionalitate.

"Este însă un aspect care trebuie dezbătut, analizat, de Curtea Constituţională şi anume taxa pentru televiziunea publică şi radioul public pentru că aceste instituţii sunt reglementate la nivel de Constituţie, iar taxa aceasta înseamnă garantarea independenţei celor două instituţii de care au atâta nevoie. Că PSD conduce la momentul acesta şi TVR şi Radioul public, că şi-a impus oameni în toate comisiile de administraţie e altă discuţie, dar nu cred că se poate trece pe repede înainte fără o analiză corectă a necesităţii menţinerii independenţei acestor instituţii de presă din România şi desigur e mult mai sănătos să aflăm foarte clar dacă sunt aspecte de necunstituţionalitate acum, înainte să se aplice legea, altfel ştiţi că la orice atac posibil în instanţă se poate ajunge cu dosarul la Curtea Constituţională şi se pot crea tot felul de neajunsuri”, a declarat Alina Gorghiu.

Reamintim că legea lui Liviu Dragnea a fost adoptată pe repede-înainte de Parlament iar eliminarea taxei radio-tv a stârnit numeroase critici în spaţiul public. Profesioniştii din mass-media, specialiştii, sindicatele de profil din ţară şi străinătate, societatea civilă etc. şi-au exprimat temerile că eliminarea acesteia va duce la completa aservire politică a TVR-ului şi Radioului Public.

În urma numeroaselor apeluri ce i-au fost adresate şi a participării la o dezbatere publică organizată de ActiveWatch pe acest subiect, Iohannis a anunţat marţi că nu va promulga legea şi că o trimite la CCR.