"Magna cum fraude". Doctoratul lui Tudose, subiect evitat de instituţiile statului
alte articole
Doctoratul premierului Mihai Tudose obţinut sub îndrumarea generalului Gabriel Oprea, asupra căruia planează suspiciuni serioase de plagiat, nu a fost încă analizat de instituţiile abilitate, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, jurnalista Emilia Şercan.
"Academia SRI zice că nu poate face o recomandare în privinţa doctoratului plagiat al premierului Mihai Tudose pentru că nu mai are rector din iulie 2017. Acuzaţiile de plagiat au apărut în vara lui 2015, deci cei de acolo au avut doi ani de zile să le tot facă, dar, na, la câte plagiate sunt în tezele de la Academia SRI, dacă ar începe să le recunoască, ar trebui să închidă taraba", a declarat Emilia Şercan.
În acelaşi timp, nici Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare nu se prea înghesuie să analizeze doctoratul lui Tudose.
"CNATDCU zice că nici ei nu au avut timp să verifice acuzaţiile că au fost în concediu. Ce-i drept, după ce şi-a dat demisia profesorul Andruh din funcţia de preşedinte, e un concediu permanent acolo, care se va prelungi atât timp cât preşedinţia va fi deţinută de academicianul Ionel Valentin Vlad, cel care a girat formal şi moral înfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale", a subliniat Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #magnacumfraude.
Reamintim că Mihai Tudose a fost acuzat de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie că ar fi plagiat în teza sa de doctorat obţinută la Academia Naţională de Informaţii a SRI, sub îndrumarea generalului Gabriel Oprea. Deşi neagă acuzaţiile, în 2016, Tudose a fost unul dintre cei care au cerut să renunţe la doctorat.
Pe 4 iulie 2017, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării a anunţat că teza de doctorat a premierului Mihai Tudose va fi analizată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).