Parlamentul R. Moldova a constituit o comisie de anchetă pe cazul presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean

Parlamentul Republicii Moldova (parlament.md)
Tatiana Chiriac
09.04.2021

Parlamentul de la Chişinău a constituit vineri, 9 aprilie, o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceauş.

Iniţiativa constituirii acesteia a aparţinut Partidului Socialiştilor, iar deputatul democrat Alexandru Jizdan, fost Ministru de Interne, a cerut ca directorul SIS, şeful Poliţiei de Frontieră şi ministrul interimar la Interne să fie audiaţi şi de Comisia parlamentară securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, necesitatea constituirii comisiei de anchetă ţine de monitorizarea acţiunilor întreprinse de organele competente în soluţionarea cazului. Totodată, se urmăreşte identificarea carenţelor din legislaţia R. Moldova.

Potrivit autorilor proiectului de hotărâre, unul dintre obiectivele comisiei va fi şi colaborarea cu instituţiile de stat ale căror competenţă ţine de soluţionarea situaţiilor de acest gen.

O altă atribuţie semnificativă ale acestei comisii ar fi propunerea modificărilor în actele normative, care ar urma să fie aplicate în scopul neadmiterii cazurilor analogice.

Comisia va fi condusă de deputatul Platformei DA Vasile Năstase, va avea nouă membri şi 60 de zile pentru a veni cu un raport.

Potrivit informaţiilor apărute în spaţiul public, fostul judecător ucrainean Nicolae Ceauş, căutat de justiţia de la Kiev, a cărui cerere de azil politic a fost examinată de către instanţele judecătoreşti moldovene, la data de 3 aprilie 2021, ar fi fost răpit de către un grup de persoane înarmate din centrul Chişinăului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor