Parchetul pune sechestru pe materiile prime ale ruşilor de la Lukoil

(LAURA BOUSHNAK / AFP / Getty Images)

Parchetul a instituit sechestru asigurator asupra stocurilor de materii prime deţinute de compania Lukoil în rezervoare, conducte de transfer care aparţin sau se află în custodia Oil Terminal SA, până la concurenţa sumei de un miliard de lei, informează compania Oil Terminal Bursei Române de Valori (BVB), citată de Hotnews.

Măsura a fost dispusă după ce în urmă cu patru zile Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti (PCA) a efectuat mai multe percheziţii la rafinăria Lukoil din Ploieşti într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală, cu un estimat oficial la 230 de milioane de euro, din care 112 milioane euro provin din evaziune fiscală, iar 118 milioane de euro din spălare de bani.

Vineri, la o zi după percheziţii, în presă a apărut informaţia ca activitatea la rafinăria ruşilor din Ploieşti a fost întreruptă.

"Oil Terminal informează acţionarii că în data de 6.10.2014 Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Ploieşti a trimis către Oil Terminal ordonanţa prin care se dispune instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra tuturor cantităţilor şi stocurilor de materie primă - ţiţei şi alte produse energetice (păcură, benzine şi motorine) şi/sau aditivi, deţinute de Petrotel Lukoil SA Ploieşti în spaţiile de depozitare tank-uri, conducte de transfer şi rezervoare ce aparţin sau se află în custodia SC Oil Terminal SA până la concurenţa sumei de 1.039.019.829,00 lei", se precizează în raportul depus de Oil Terminal la BVB.

Oil Terminal precizează că, în data de 30.09.2014 ponderea tranzacţiilor Lukoil era de 34,2% din cifră de afaceri preliminară a Oil Terminal.