Percheziţii la Lukoil Ploieşti - evaziune si spălare de bani de peste 230 de milioane de euro

(NIKOLAY DOYCHINOV/AFP/Getty Images)

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a desfăşurat joi o serie de percheziţii la rafinăria Lukoil din oraş într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul estimat fiind de circa 230 de milioane de euro, reiese dintr-un comunicat al parchetului, citat de Actualitatea Prahoveană.

"O echipă complexă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, inspectori din cadrul Direcţiei Generale Vamale, inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă şi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova se află în desfăşurarea unui număr de 23 de percheziţii la sediile societăţilor comerciale SC PETROTEL LUKOIL SA Ploieşti, SC LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA SRL, SC LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE SRL, SC AGENŢIA LUKOM-A-ROMÂNIA SRL, SC TP LOG SERVICES SRL, toate situate în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova", a informat Parchetul Curţii de Apel Ploieşti în cadrul comunicatului.

Prejudiciul estimat este în cuantum de 1.039.019.829 de lei (230 de milioane de euro), rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în cuantum de 505.421.252 de lei (112 milioane de euro) şi 533.598.577 de lei (118 milioane de euro) din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, mai susţin procurorii.

În documentul citat se precizează că activităţile de urmărire penală care vizează probarea participaţiei penale a suspecţilor din dosar au fost realizate cu sprijinul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul este instrumentat de procurorul Mircea Negulescu şi de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Prahova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne