Papahagi: Nu-mi doresc eşecul lui Iohannis, Cioloş sau bătăioasei Clotilde Armand, dar voi fi exigent cu ei

Deşi sunt unii politicieni pe care îi apreciază într-o măsură sau alta, Adrian Papahagi are de gând să fie exigent cu aceşti oameni şi să le taxeze derivele.
Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
22.10.2016

Retras din politica de partid, după ce s-a implicat în fondarea partidelor M10 şi PMP, profesorul Adrian Papahagi a subliniat că, odată ce a renunţat la orice afiliere, şi-a dobândit libertatea de a spune exact ce crede, fără considerente partizane.

"Nu doresc eşecul Preşedintelui Iohannis sau al premierului Cioloş. E clar că, în penuria actuală de politicieni decenţi, nu avem alternative mai răsărite. Nu sunt ei cei mai curajoşi, vizionari sau principiali oameni politici, dar simpla decenţă este preţioasă în contexte degradate moral şi intelectual. Nu-mi doresc nici eşecul bătăioasei Clotilde Armand, sau al foştilor colegi de la ENS, Nicuşor Dan şi Vlad Alexandrescu. Dimpotrivă, îmi doresc succesul tuturor celor care vor libertate, cinste, occident – ingredientele binelui comun şi cauţiunea binelui naţional.

Dar nimic nu mă va împiedica să fiu exigent cu aceşti oameni şi să le taxez derivele – la fel de exigenţi au fost şi alţii cu noi, pe când ne chinuiam să întruchipăm reformismul în contexte mult mai ingrate, înfruntându-ne pe televiziuni adverse cu autorii unui puci aproape reuşit, luptându-ne în alegeri disperate împotriva valului USL, târând în tribunale un premier plagiator în plină ascensiune, fără să avem în spate sprijinul instituţiilor de forţă ale statului, sau construind politic artizanal, fără resursele care se mobilizează acum", a scris, pe contul său de Facebook, Adrian Papahagi.

Profesorul susţine că s-a luptat cu destui oameni puternici şi nu este uşor de intimidat iar, renunţând la orice afiliere politică, şi-a dobândit libertatea de a spune exact ce crede, fără considerente partizane.

"Vocea mea e doar a mea, nu mă plăteşte (cum nu m-a plătit vreodată) nimeni, nu aparţin de nicio organizaţie în afară de Universitatea din Cluj, nu vreau să-i favorizez pe unii, sau să lovesc în alţii. Pentru mine nu mai există deci ai noştri şi ai lor. Există doar România, binele comun, credinţa în nişte valori şi principii. Acestea pot să-i supere pe "ai noştri", dar nimic nu mă va determina să susţin lucruri în care nu cred, să tac complice, sau să rostesc adevăruri conjuncturale", a adăugat Adrian Papahagi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor