Papahagi: Dacă PNL îl urmează pe Bolojan, şi nu îl torpilează în stilul securist-pesedist, poate recupera mult electorat înşelat de AUR

Profesorul universitar Adrian Papahagi a opinat duminică, într-o postare pe pagina sa de socializare, că dacă PNL îl urmează pe noul său preşedinte, Ilie Bolojan, în drumul său reformator, şi nu îl va sabota, atunci va putea recupera o mare parte din electoratul pierdut care a fost acaparat de AUR.
"Ilie Bolojan va încerca să aducă PNL în zona mai conservatoare, creştină, reformistă şi europeană. Discursul său sobru a semnalat discret credinţa că peste toate strădaniile umane stă pronia divină, şi peste toate zbaterile momentului e interesul de durată al naţiunii. Acesta e discursul creştin, conservator şi patriotic real, nu scălâmbăielile putinist-legionaroide ale saltimbancilor Georgescu, Simion, Târziu, Neamţu şi ale altor nemernici de aceeaşi teapă", a declarat Adrian Papahagi.
În opinia profesorului, aşa trebuie să arate discursul unui lider al dreptei.
"Dacă PNL îl urmează pe Bolojan, şi nu îl torpilează în stilul securist-pesedist cu care s-a deprins, PNL poate recupera mult electorat înşelat de AUR (adunătura de naţional-socialişti, legionaroizi, securişti ceauşişti, putinişti, conspiraţionişti, antivaxeri, habotnici, infractori şi ţicniţi care au încercat o nouă mineriadă, dar au ajuns în şanţ pentru moment, graţie lui Nicuşor & Bolojan şi mai ales graţie celor 6.168.642 de cetăţeni care au rămas cu capul pe umeri)", a afirmat Adrian Papahagi.
Potrivit profesorului, pariul lui Bolojan e greu: cum să câştigi voturi tăind în carne vie.
"Secretul e că, de fapt, carnea vie e moartă, necrozată. Corpul social se va simţi mai bine, întinerit şi revigorat, dacă Bolojan poate opera necroza privilegiaţilor securisto-bişniţari şi plăgile şi malformaţiile tranziţiei de la comunism la libertate. Până una, alta, a strâns gunoiul din sală după colegii lui. E un bun început", a conchis Adrian Papahagi.
Ce spune Papahagi despre cuplul Nicuşor Dan-Ilie Bolojan
"Ilie Bolojan are şansa să devină cel mai bun prim-ministru al României de la Iuliu Maniu (1933) încoace. Nu de alta, dar el poate încheia definitiv tranziţia de la un stat abuziv, totalitar sau cvasi-totalitar, clientelar şi corupt spre un stat modern, cu o administraţie restrânsă şi eficientă, aflată în slujba cetăţeanului.
Nicuşor Dan va avea de lucru să-l bată pe Băsescu şi să devină cel mai bun şef de stat din – ţineţi-vă bine! – 1927 încoace. Tot ce a fost între Ferdinand şi Nicuşor, cu excepţia lui Băsescu, a fost sau sinistru (Carol II, Dej, Ceauşescu, Iliescu, Iohannis), sau slăbuţ (Mihai I, Constantinescu).
Aşa că îi criticăm, ca să nu li se urce la cap, dar îi şi sprijinim, fiindcă sunt tot ce poate da mai bun România în acest moment!
PS: Notă proastă pentru Nicuşor pentru că nu a participat la summit-ul de la Roma dedicat reconstrucţiei Ucrainei (să scape odată de expiraţii Odobescu şi Diaconescu, şi să-şi ia consilieri pe externe curajoşi, liberi şi deştepţi, ca prietenii mei Baconschi, Voinescu, Goşu sau cine crede el!!!); nota 10 pentru a doua etapă a reformei lui Ilie Bolojan."