(P) Care sunt cartierele deservite de o firmă de servicii funerare din sectorul 6?

O firmă de servicii funerare din sectorul 6 îşi desfăşoară activitatea numai în zona de vest a Capitalei, deservind cartierele situate din centrul oraşului până la graniţa cu judeţul Ilfov.
Servicii funerare
Servicii funerare (Epoch Times România)

Motivele pentru care o casă de pompe funebre îşi segmentează astfel activitatea sunt lesne de înţeles. În primul rând, distanţele sunt mult mai mici, ceea ce înseamnă un timp mai rapid de răspuns în cazul unui telefon care anunţă decesul unei persoane pe raza sectorului.

În acelaşi timp, reprezentanţii unei firme de servicii funerare sector 6 cunosc mult mai bine zona, străzile şi rutele care ocolesc marile bulevarde aglomerate, dar şi bisericile şi cimitirele din respectiva unitate administrativă.

Astfel, vă vor îndruma mult mai uşor către o variantă sau alta, decât în cazul unei case de pompe funebre care "acoperă" întreg Bucureştiul. Nu în ultimul rând, angajaţii săi cunosc autorităţile competente din regiune şi vor obţine mult mai uşor actele şi avizele necesare pentru înhumare, scurtând timpul între deces şi înmormântarea propriu-zisă.

Fără alte introduceri, să vedem care sunt cartierele în care activează firma de servicii funerare din sectorul 6 Casa Bucur - Funerarii Bucureşti.

1. Crângaşi. Acest cartier s-a dezvoltat puternic după anul 1960, când regimul comunist a construit primele blocuri printre locuinţele sărăcăcioase din chirpici. "Apogeul" a fost atins odată cu deschiderea staţiei de metrou cu acelaşi nume, dar şi a extinderii Lacului Morii. În prezent, cartierul este apreciat pentru parcul cu acelaşi nume, lacul amintit mai sus, dar şi centrele comerciale.

2. Drumul Taberei. Recent dotat cu metrou, acest cartier deservit de firmele de servicii funerare din sectorul 6 este construit pe locul în care Tudor Vladimirescu şi-a stabilit tabăra de panduri în timpul Revoluţiei de la 1821. Tot pe teritoriul actualului cartier a avut loc şi primul zbor cu avionul construit şi pilotat de Aurel Vlaicu. În Drumul Taberei, există patru pieţe, două secţii de poliţie, 14 grădiniţe, 11 şcoli generale şi şase licee.

Servicii funerare
Servicii funerare (Epoch Times România)

3. Ghencea. Gazda fostului şi actualului stadion Steaua, cartierul Ghencea este împărţit în două: zona veche, a blocurilor construite în anii '70, şi zona nouă, dezvoltată de-a lungul Bulevardului Ghencea şi a Drumului Cooperativei. Casa de servicii funerare din sectorul 6 preia comenzi inclusiv din Cartierul Latin, unde sunt situate ansambluri rezidenţiale foarte moderne.

4. Giuleşti. Dacă Ghencea este "casa" Stelei, în Giuleşti tocmai se înalţă noul stadion al echipei de fotbal Rapid. Cartierul este traversat de Podul Grant, iar apropierea de Gara de Nord a favorizat construirea a două licee cu profil tehnic. Alte două simboluri ale cartierului sunt Opera Comică pentru Copii, dar şi ruinele mănăstirii Chiajna.

5. Militari. Unul dintre cele mai mari cartiere din Bucureşti, Militari, s-a înălţat, atât la propriu, cât şi la figurat, în anii '60, prin construcţia marilor blocuri. Intervenţiile firmei de servicii funerare din sectorul 6, în special pe Bulevardul Iuliu Maniu, sunt îngreunate de faptul că acesta reprezintă drumul către autostrada A1, fiind foarte aglomerat.

6. Regie. Nu în ultimul rând, Regia este un cartier tradiţional studenţesc, situat pe malurile râului Dâmboviţa şi în apropierea Universităţii Politehnica. Zona este împânzită nu doar de restaurante şi centre comerciale, ci şi de terenuri de sport, dintre care se remarcă stadionul echipei Sportul Studenţesc.

Articol realizat de iAgency.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură