(P) Care este cel mai potrivit tip de elevator auto pentru un atelier la început de drum?

Doriţi să vă deschideţi un atelier şi aveţi nevoie de un elevator auto? Citiţi în continuare care sunt câteva dintre cele mai importante motive pentru care să cumpăraţi un elevator auto 2 coloane sau de ce vi s-ar potrivi un elevator auto foarfeca pentru vulcanizare şi faceţi o alegere în cunoştinţă de cauză!

În mare, ambele tipuri de elevatoare îndeplinesc aceeaşi funcţie principală: ridicarea maşinii până la o înălţime convenabilă pentru mecanic, pentru ca depanarea să se poată realiza cu uşurinţă. Însă nu funcţia de bază, ci detaliile caracteristice fiecărui tip de elevator în parte sunt cele care fac diferenţa la achiziţie, mai ales dacă nu dispuneţi de fonduri nelimitate pentru echipamentul şi dotările atelierului.

De ce să cumperi un elevator auto cu două coloane pentru un atelier nou şi cu buget mic?

#1 Este cel mai ieftin elevator auto puternic

Elevatoare auto cu două coloane sunt în general mai accesibile ca preţ decât cele cu patru coloane sau cele de tip foarfecă, chiar dacă vorbim de un utilaj cu o sarcină mare de ridicare. Cu un buget de 5-6000 de lei aveţi ca opţiuni elevatoare auto cu două coloane care pot ridica fără probleme sarcini de până la 4200 de kg.

#2 Funcţiile puţine constituie un bonus pentru unii mecanici

Preţul convenabil al elevatoarelor auto cu două coloane nu se datorează eficacităţii, ci lipsei de funcţii sofisticate. Un elevator auto cu două coloane face ceea ce a fost proiectat să facă: ridică vehiculele de la sol. Şi deşi modelele mai ieftine au foarte puţine funcţii automate, mulţi mecanici le preferă pentru modul lor facil de folosire.

#3 Vine însoţit de un certificat de garanţie

Chiar şi printre cele mai convenabile modele, puteţi găsi elevatoare auto cu două coloane cu cel puţin 12 luni garanţie. Acest lucru va asigura încă o dată de calitatea produsului pe care l-aţi cumpărat, dar vă şi scuteşte de griji pentru intervalul de timp în care orice lucrare de reparaţie sau întreţinere este acoperită de producător conform instrucţiunilor de pe certificat.

#4 Puteţi cala şi maşini sport

Dacă optaţi pentru un elevator cu doi cilindri, nu va trebui să vă selectaţi prea mult clientela. În primul rând veţi putea depana în atelierul dumneavoastră atât maşini cu greutăţi mici cât şi maşini cu greutăţi medii, dar şi maşini sport cu suspensii foarte joase. Există o mulţime de elevatoare auto cu două coloane care sunt prevăzute cu traverse cu profil jos între piloni, lucru care permite şi calarea maşinilor sport.

De ce să cumperi un elevator auto de tip foarfecă pentru vulcanizare?

#1 Ocupă atât de puţin spaţiu încât nici nu ştii că e acolo

Datorită structurii pe care o au, elevatoarele auto de tip foarfecă sunt foarte economice. Ele nu ocupă mult spaţiu şi nici nu provoacă vreun deranj în momentul în care nu sunt folosite deoarece spre deosebire de cele cu coloane nu au părţi care să constituie un obstacol în interiorul atelierului.

#2 Nu ridică mult, dar costă putin

Elevatoarele auto de tip foarfecă, special create pentru vulcanizare, nu pot ridica sarcini foarte mari. Dar sunt foarte convenabile pentru funcţiile pe care le oferă. De aceea, dacă puteţi face câteva previziuni legate de piaţă şi de viitorii clienţi şi ajungeţi la concluzia că nu vă sunt necesare elevatoare care pot ridica sarcini mai mari, elevatoarele auto de tip foarfecă special concepute pentru vulcanizări, sunt perfecte pentru dumneavoastră.

#3 Este potrivit pentru maşinile de tip sport

Elevatoarele auto de tip foarfecă pentru vulcanizări sunt perfecte pentru depanarea maşinilor sport. Ele sunt prevăzute cu rampe de preluare foarte joase, pe care se pot urca inclusiv maşini cu suspensii foarte joase precum Lamborghini Aventador.

#4 Are sisteme de blocare şi deblocare automată

Elevatoarele auto de tip foarfecă pentru vulcanizări sunt convenabile ca preţ doar pentru că au sarcini de ridicare mici, însă nu s-a făcut rabat de la materiale sau funcţii, toate acestea făcând parte din clasa premium. Ca de exemplu, sistemul de blocare. Spre deosebire de un elevator cu două coloane de acelaşi preţ, elevatoarele de tip foarfecă pentru vulcanizări sunt prevăzută cu sisteme de blocare şi deblocare automate, ceea ce le face cu atât mai sigure şi mai practice.