Preşedintele PRU: Victor Ponta va plăti scump pentru că şi-a bătut joc de românii din Diaspora

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu
Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, fost deputat PSD, s-a declarat extrem de nemulţumit de modul în care premierul Victor Ponta şi-a bătut joc de românii din Diaspora în ziua votului, adăugând că acest lucru va avea consecinţe.

"Felul în care premierul Victor Ponta a gestionat alegerile din diaspora reprezintă o bătaie de joc la adresa românilor plecaţi din ţară nu de plăcere, ci de nevoie. Această atitudine de dispreţ la adresa românilor din afara graniţelor ţării va fi plătită scump din punct de vedere electoral, nefiind prima oară când acest Guvern îi neglijează sau chiar îi batjocoreşte pe românii plecaţi din ţară", a comunicat Bogdan Diaconu.

Peste 1.000 de români din Diaspora au denunţat luni modul în care premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Afacerilor Externe au organizat alegerile din străinătate. Reprezentanţii Diasporei, dar şi unii oficialii europeni, au arătat că Guvernul i-a împiedicat în mod voit pe românii din străinătate să voteze folosindu-se de condiţiile organizatorice din secţiile de votare.

Preşedintele PRU a arătat că fostul său coleg din PSD, Victor Ponta, îi desconsideră pe românii de peste graniţe din cauza faptului că nu sunt simpatizanţi PSD.

"Victor Ponta, care a promis că îi uneşte pe români, a dovedit că îi dezbină şi că îi consideră pe românii din afara graniţelor cetăţeni de mâna a doua care nu trebuie lăsaţi să voteze pentru că nu sunt simpatizanţi PSD. În felul acesta, Victor Ponta continuă politica de dezbinare care l-a consacrat pe Traian Băsescu şi se dovedeşte vajnicul său continuator", a arătat Diaconu.

Bogdan Diaconu a subliniat că liderii politici continuă să trateze naţiunea română cu "dublă măsură", marginalizând mai multe categorii de cetăţeni din cauza opţiunilor de vot ale acestora.

"Este foarte grav că naţiunea română este tratată în continuare de liderii săi politici cu dublă măsură: unii sunt preferaţi în dauna altora, unii sunt românii buni (cei care votează "cum trebuie"), ceilalţi sunt românii care trebuie uitaţi şi marginalizaţi (cei care sunt de altă părere) sau, ultima categorie, românii din comunităţile istorice care nu votează neavând cetăţenia română şi care pur si simplu nu există pentru clasa politică actuală. Această atitudine este descalificantă pentru orice lider politic, indiferent de funcţia sa publică sau de ideologia la care pretinde că aderă. Cine îi tratează pe români în funcţie de interesele sale electorale meschine nu merită să fie nici măcar consilier local, darămite preşedinte al ţării numite România", a concluzionat Bogdan Diaconu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne