De la Ponta fără număr: Ministerul lui Dragnea primeşte o nouă tranşă de bani pentru aleşii locali

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În  imagine, Victor Ponta
Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Guvernul Ponta a hotărât, înaintea turului 2 de scrutin, alocarea sumei de 132, 2 milioane de lei, pentru autorităţile locale. Banii vor fi repartizaţi din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea.

În şedinţa Executivului din această săptămână, bugetul ministerului păstorit de Dragnea a fost suplimentat cu această sumă din Fondul de rezervă al ţării.

Guvernul i-a mai dat recent lui Liviu Dragnea, tot din Fondul de rezervă, 152 de milioane de lei, suma urmând să fie direcţionată către autorităţile locale, pentru plata datoriilor pe care le au spitalele şi primăriile şi pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece.

Cu două săptămâni înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice cu 85 milioane lei, bani care vor fi repartizaţi autorităţilor locale prin ordin al ministrului de resort, Liviu Dragnea, pentru "asigurarea activităţilor pentru sezonul rece".

Totodată, la cea de doua rectificare bugetară ce a avut loc de asemenea în prag de alegeri, autorităţile locale au primit 2,16 miliarde lei, la care s-au adăugat circa 100 de milioane lei pentru investiţii în cămine culturale şi săli de sport, prin tăierea cofinanţării fondurilor UE. Aceste alocări au fost făcute în condiţiile în care economia României a intrat în recesiune tehnică, principala cauză fiind lipsa investiţiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne