Onişcenko critică din nou vinificatorii moldoveni

. (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
19.11.2012

Medicul sanitar-şef al Federaţiei Ruse, Ghenadii Onişcenko, este iarăşi nemulţumit. Republica Moldova a îmbunătăţit calitatea vinurilor exportate, dar foloseşte un utilaj de producere învechit, afirmă şeful serviciului sanitar rus Rospotrebnadzor, Ghenadi Onişcenko.

„După problemele care au fost, acum este cu mult mai bine. Dar producătorii moldoveni nu înnoiesc utilajul de producere şi activează cu cele vechi”, a declarat Onişcenko pentru Interfax.

Şeful Rospotrebnadzor afirma că în cadrul şedinţei comisiei de cooperare economică moldo-rusă de săptămâna trecută, autorităţile moldoveneşti nu au vrut să prezinte experţilor ruşi în detalii sistemul naţional de control al calităţii producţiei vinicole.

Totodată, Onişcenko a declarat că nu a fost organizată o întâlnire cu producătorii vinicoli. „Se pare că acest lucru poate fi explicat prin lipsa timpului liber la instituţiile guvernamentale moldoveneşti sau prin faptul că vinul nu mai este o sursă importantă de venit pentru bugetul Republicii Moldova”, a mai spus Onişcenko.

Declaraţiile oficialului rus nu au fost comentate deocamdată de autorităţile de la Chişinău.

Nu este prima dată când Ghenadi Onişcenko se laudă că a impus embargou în anul 2006 pentru vinurile moldoveneşti. Anterior, acesta a declarat că este meritul său faptul că Republica Moldova produce în prezent vin de calitate.

Amintim că şi acum doi ani Republica Moldova s-a pomenit în mijlocul unui scandal internaţional după ce şeful Rospotrebnadzor, Ghenadii Onişcenco, a declarat că vinul moldovenesc este bun pentru vopsit gardurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor