Rogozin: Ghennadi Onişcenko este mulţumit de calitatea vinului moldovenesc

(JOSE LUIS ROCA / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
18.04.2012

După ce şeful Serviciului Sanitar rus, Ghennadi Onişcenko, s-a arătat mulţumit de faptul că s-a îmbunătăţit calitatea vinului moldovenesc, acesta a devenit, în mod miraculos, foarte bun şi la mare căutare în Rusia, a declarat vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin, dând şi de înţeles că este important să poţi fi prieten cu medicul sanitar-şef de la Moscova.

Autorităţile sanitare din Rusia au constatat că vinurile moldoveneşti corespund tuturor criteriilor impuse de "Rospotrebnadzor" şi astfel au anunţat că vor organiza, săptămâna viitoare, o reuniune la care vor participa şi vinificatorii moldoveni, pentru a fi siguri, pe viitor, de calitatea vinurilor moldoveneşti livrate în Federaţia Rusă.

Poziţia "Rospotrebnadzor" vine la doar o zi după ce, în discuţia sa cu jurnaliştii, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a spus că este necesară prietenia cu medicul sanitar-şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, iar pentru asta, este nevoie de flexibilitate... Potrivit lui Rogozin, cei care reuşesc să aibă relaţii bune cu Onişcenko sunt oameni speciali, relatează Publika.TV.

În acest context Dmitri Rogozin a mai menţionat că: "după cum am înţeles de la Valeriu Lazăr, el este singurul prieten al medicului Onişcenko. Iar dacă eşti prieten cu Onişcenko, înseamnă că eşti un om special şi poţi să rezolvi probleme extrem de complicate. Din acest motiv, îl felicit sincer pe Valeriu Lazăr", a declarat Dmitri Rogozin.

Precizăm că reprezentantul special al Kremlinului pentru Transnistria, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, a mai anunţat că Moscova intenţionează să deschidă un nou punct vamal de import a producţiei vinicole din R. Moldova şi anume a unui al treilea punct vamal de import a producţiei vinicole din Republica Moldova, în regiunea Breansk, în prezent fiind funcţionale două puncte vamale la Moscova şi Sankt-Petersburg.

Potrivit datelor oficiale, în primul trimestru al anului 2012, în Federaţia Rusă, au fost exportate aproximativ 10 milioane de litri de vin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor