Oltchim: Greviştii decişi să continue greva foamei
alte articole
La Combinatul Oltchim de la Râmnicu Vâlcea, cei opt salariaţi au intrat în a patra zi de grevă a foamei. Doi dintre ei au avut deja nevoie de îngrijiri medicale şi au fost trataţi la cabinetul medical al combinatului. Protestatarii şi directorul societăţii au fost invitaţi, joi, la discuţii la Palatul Victoria, unde se vor întâlni cu ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană.
Angajaţii Oltchim care au avut probleme de sănătate sunt sub supraveghere medicală. Ei au hipoglicemie şi le-au fost puse perfuzii.
"Sperăm să înţeleagă cei care sunt vinovaţi de ceea ce se întâmplă la Oltchim. Din punct de vedere al revendicărilor pe care le-au cerut şi le-am cerut împreună sunt anumite puncte care îl depăşesc pe domnul director general. Mâine ne vom deplasa la domnul Ponta, la Bucureşti, la Guvern, am anunţat această vizită. S-a acceptat ca să stăm de vorbă", a afirmat Emil Ghioca, vicepreşedinte Sindicatul Victoria Oltchim.
Întrucât greviştii şi liderii de sindicat au negociat miercuri mai mult de patru ore cu conducerea Oltchim şi nu au ajuns la un consens, angajaţii sunt decişi să continue greva.
Angajaţii de la Oltchim au ieşit în curtea combinatului pentru a obţine salariile restante pe două luni şi jumătate, precum şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt "puşi politic în funcţii"
Iniţial, zece lucrători de la combinat au anunţat luni că intră în greva foamei la finalul protestului spontan care a avut loc în curtea combinatului. Doi grevişti au renunţat însă la protest după anunţul făcut de conducerea instituţiei conform căruia în cursul lunii decembrie se vor achita restanţele salariale aferente lunii septembrie şi, parţial, pentru octombrie.
O nouă încercare de vânzare a Oltchim e programată pentru februarie 2014, iar ofertele pot fi depuse până la 17 ianuarie.