O femeie din Hong Kong întemniţată pentru atacarea unui poliţist… cu sânul
alte articole
Zeci de manifestanţi din Hong Kong, “înarmaţi” cu sutiene au ieşit pe stradă duminică, după ce o femeie a fost condamnată la 3 luni şi jumătate de închisoare pentru atacarea unui ofiţer de poliţie cu sânul, conform agentiei de stiri Sputnik.
Povestea a declanşat multă nemulţumire în rândul publicului datorită deciziei de săptămâna trecută a Tribunalului din Hong Kong de a o condamna pe Ng Lai, 30 de ani, pentru că l-a atins cu un sân pe inspectorul şef Chan Ka-po în timpul unui protest care a avut loc în luna martie împotriva comercianţilor din China continentală care fac comerţ transfrontalier.
Aproximativ 150 de oameni au ieşit pentru un protest în faţa sediului poliţiei din districtul Wan Chai din Hong Kong, purtând sutiene peste haine. “Ar fi bine să fim atenţi deoarece într-o zi politia ne-ar putea acuza că îi atacăm cu organele noastre genitale sau cu dosurile noastre”, a declarat un activist.
Mulţimea a strigat slogane precum “Sânii nu sunt arme – daţi-ne înapoi libertatea pentru sâni”, acuzând în acelaşi timp politia pentru acţiunile lor.
Femeia a fost găsită vinovată pentru că şi-a presat sânul de un inspector şef, prin urmare “atacând un ofiţer de poliţie”, în timpul unei dispute iscate între localnicii din Hong Kong şi comercianţii din China continentală.
Ea a susţinut că inspectorul de poliţie a împiedicat-o să îşi ia geanta şi că, în schimb, mâna acestuia a aterizat pe unul dintre sâni. De altfel ea l-a şi acuzat de asalt sexual.
Tribunalul a declarat că Ng Lai-ying s-a folosit de faptul că este femeie pentru a inventa acuzaţii că ofiţerul a molestat-o, încercând astfel să afecteze reputaţia acestuia. Tribunalul a condamnat-o la 105 zile de închisoare.
Un flux masiv de turişti chinezi în Hong Kong a dus la ciocniri cu politia la începutul acestui an, după ce localnicii s-au plâns că vizitatorii au cauzat o creştere a chiriilor pentru magazinele lor şi a preţurilor produselor.
Chinezii cumpără deseori produse din Hong Kong, în special lapte praf, deoarece nu au deloc încredere în onestitatea produselor made in China.
Moda cumpărării produselor din Hong Kong a început în 2008, după ce gigantul industriei lactatelor chineze, compania Sanlu, s-a aflat în centrul unui scandal cauzat de introducerea de substanţe toxice - melamină - în laptele praf pentru bebeluşi. După spitalizarea unui număr imens (trei sute de mii conform estimărilor) de sugari, majoritatea cu blocaje renale, mamele din China au început să cumpere lapte praf de fabricaţie occidentală, din Hong Kong.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.