O explozie a distrus parţial "înfricoşătoarele" pietre Georgia Guidestones

Georgia Guidestones
Georgia Guidestones (Shutterstock)

Controversatul monument Georgia Guidestones a fost parţial distrus de persoane încă necunoscute care ar fi detonat un explozibil pentru a pune la pământ impunătoarele plăci de piatră.

"Anchetatorii au declarat că persoane necunoscute au detonat un dispozitiv exploziv în jurul orei 4 dimineaţa", relatează Fox 5 Atlanta. Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Una dintre "aripile" monumentului a fost complet distrusă de explozie, care a avut loc în ciuda monitorizării constante a sitului cu ajutorul unor camere de luat vederi care transmit informaţii către un centru de apeluri 911.

În urma incidentului, Biroul de Investigaţii din Georgia a trimis o echipă de genişti la faţa locului. Imaginile filmate cu drona arată că atracţia turistică a suferit pagube importante.

Monumentul a atras opoziţia unor oameni din cauza mesajelor "înfricoşătoare" inscripţionate pe dalele de piatră ce îl compun. Aceste mesaje îndeamnă la "menţinerea omenirii sub 500 de milioane", o cifră a populaţiei pe care lumea nu a mai văzut-o din anii 1500 şi care ar necesita un genocid în masă pentru a fi atinsă.

Pietrele cer, de asemenea, impunerea unui "tribunal mondial".

Scurt istoric

Colecţia de monoliţi gri a fost ridicată în 1980 în mijlocul unui câmp mare din apropierea oraşului Elberton, Georgia, la un cost de 500.000 de dolari, în numele "unui mic grup de americani loiali" care au rămas anonimi până în prezent, dar se crede că printre aceştia se numără şi filantropul şi pasionatul de control al populaţiei Ted Turner.

Turner a pledat în repetate rânduri pentru o reducere a populaţiei cu 95% şi participă la confabulaţii ciudate cu oameni precum Bill Gates şi George Soros pentru a discuta despre modul în care globaliştii ar putea folosi bogăţia lor pentru a "încetini creşterea populaţiei mondiale".

Construcţia este listată ca atracţie turistică de site-ul de turism al statului şi de Camera de Comerţ din comitatul Elbert.

Imaginile aeriene postate online de postul de televiziune WHNS-TV, cu sediul în Carolina de Sud, arată unul dintre cei cinci monoliţi ai structurii prăbuşit în bucăţi împrăştiate pe jos, iar o bucată din acoperişul monumentului s-a rupt într-un colţ. Un număr mare de anchetatori şi vehicule era vizibil la locul faptei, la aproximativ 160,93 km (100 de mile) est de capitala Georgiei.

Potrivit Euronews, înainte de a fi vandalizat, monumentul, înalt de 19 picioare, era alcătuit dintr-o lespede verticală aflată în centrul a patru tăbliţe mai mari dispuse în jurul ei, cu o piatră de căpătâi mare şi dreptunghiulară aşezată deasupra celorlalte.

Site-ul turistic exploregeorgia.org spune că Guidestones funcţionează ca un calendar astronomic, "pietrele" fiind aranjate astfel încât lumina soarelui să pătrundă zilnic la prânz printr-o gaură îngustă din structură pentru a ilumina data de pe o gravură.

Potrivit unei traduceri a inscripţiei realizată de Camera de Comerţ, mesajul cere, în parte, ca întreaga omenire să îşi limiteze numărul la mai puţin de o jumătate de miliard de oameni "în echilibru perpetuu cu natura" şi că toate naţiunile să "evite legile mărunte şi funcţionarii inutili".

Descrierile oficiale spun că originile monumentului sunt învăluite în mister. Dar un articol din 2009 al revistei Wired a relatat că Guidestones a fost ideea unui bărbat care a folosit pseudonimul Robert C. Christian pentru a comanda unei companii locale de finisare a granitului să producă monumentul în numele unui "mic grup de americani loiali".

Asociaţia Elberton Granite Association, care întreţine şi conservă pietrele, a estimat costul înlocuirii lor la sute de mii de dolari, a relatat WHNS.

Atât Camera, cât şi exploregeorgia.org spun că monumentul este cunoscut ca fiind Stonehenge al Americii, dar cel puţin o altă formaţiune stâncoasă din SUA creată de om poartă acest apelativ, un sit arheologic de structuri de piatră din Salem, New Hampshire.

În plus, păleşte ca vârstă şi măreţie faţă de Stonehenge original, un reper preistoric de pe câmpia Salisbury din Wiltshire, Anglia, despre care se crede că datează încă din anul 3000 î.Hr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură