O construcţie metalică din India antică depăşeşte capacităţile tehnologiei moderne

Epoch Times
12.01.2014

Coloana de Fier din New Delhi este o impresionată construcţie veche de peste 1.500 de ani, şi posibil mult mai mult de atât, ce nu poate fi deteriorată de agenţii corosivi, calitate pe care nici măcar tehnologia modernă nu o poate egala.

Coloana înaltă de 7,3 metri are o puritate a fierului de 99,72%, conform lui A.P. Gupta, şeful Departamentului de Ştiinţe Aplicate şi Umanitare din cadrul Institutului de Tehnologie şi Management din India.

În timpurile noastre moderne, fierul fasonat a putut fi adus la o puritate de 99,0-99,8%, dar conţinea încă magan şi sulf, două ingrediente care lipsesc din această operă arhitecturală. Stâlpul a fost acoperit cu un strat protector de oxidant şi este diferit de lucrurile create în ziua de azi.

A supravieţuit mai multor musoane fără să ruginească, peste 1.000. Inscripţia de pe el îl datează din anul 400 d.C., însă în acele timpuri se obişnuia să ornezi coloanele vechi cu noi inscripţii, ca declaraţie a unei victorii în război sau a unui alt triumf.

John Rowlett a notat în ”Un studiu asupra meşteşugarilor civilizaţiilor Antice şi Medievale ce arată influenţa pregătirii lor în metodele recente utilizate pentru educaţia meseriilor”, că stâlpul de fier a fost făcut ”cu 400 de ani înainte ca cea mai mare topitorie din lume să-l fi putut produce”.

Acesta s-a mai referit şi la statuia lui Buddha Sultanganj care este făcută din bronz pur şi cântăreşte mai mult de o tonă, este veche de peste 1.500 de ani şi ”nicio explicaţie ştiinţifică nu a fost încă formulată cu privire la modul în care a fost făcută într-o perioadă atât de veche”.

Un pliant al Muzeului şi Galeriilor de Artă din Birminghan, locul unde este expusă statuia lui Buddha, precizează că: ”A supravieţuit practic intactă aproximativ 1.500 de ani ceea ce îl face pe Sultanganj Buddha unic în lume”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor