WiFi-ul îţi poate deteriora ADN-ul

Suntem înconjuraţi de câmpuri electromagnetice pe tot parcursul zilei, zi de zi, iar odată cu progresul şi răspândirea tehnologiei, câmpurile devin din ce în ce mai puternice.
Tehnologia se poate întoarce împotriva noastră. (Shutterstock.com)
Tara MacIsaac
21.12.2013

Suntem înconjuraţi de câmpuri electromagnetice pe tot parcursul zilei, zi de zi, iar odată cu progresul şi răspândirea tehnologiei, câmpurile devin din ce în ce mai puternice.

Efectele pe care acestea le au asupra sănătăţii au creat îngrijorări din ce în ce mai mari, deoarece s-a arătat că ele nu afectează numai indivizii, ci sunt dăunătoare şi ADN-ului pe care îl transmitem apoi copiilor.

Routerele Wi-Fi, telefoanele mobile, telefoanele fixe, monitoarele, păturile electrice, ceasurile cu alarmă, toate aceste echipamente sunt dăunătoare, ne spune Larry Gust, un inginer electrician şi consultant în probleme privind protecţia mediului. El a discutat pericolele la care se expun oamenii şi cum se pot proteja singuri în cadrului unei prezentări recente a Electromagnetic Health.

În continuare urmează o descriere a efectelor asupra stării de sănătate, nivelele maxime de expunere recomandate, nivelele la care sunt de obicei oamenii expuşi, precum şi o serie sfaturi care ne vor ajuta să ne protejăm singuri.

O privire de ansamblu a efectelor asupra stării de sănătate:

Doctorul Martin Blank, cercetător al radiaţiilor electromagnetice la Universitatea Columbia, a arătat într-o înregistrare postată pe youtube în 2012 că deteriorările produse ADN-ului derglează producţia de proteine şi creşterea normală a celulelor.

Acesta a citat studii care au arătat că pagubele produse ADN-ului produc cancer. Explicând impactul acestui câmp emanat zilnic de un singur aparat, acesta a menţionat şi faptul că păturile electrice pot creşte exponenţial şansele unei femei de a pierde sarcina.

Efectele câmpurilor electromagnetice asupra sănătăţii:

- Agravarea alergiilor
- Somn tulburat
- Transpiraţie nocturnă
- Palpitaţii ale inimii
- Dureri ale muşchilor şi terminaţiilor nervoase
- Te trezeşti obosit
- Iritabilitate pe timpul zilei
- Copiii pot uda patul

Efectele frecvenţelor radio asupra sănătăţii:

- Dureri de cap
- Iritabilitate
- Probleme de memorie
- Scăderea capacităţii de concentrare

Expunerea la câmpurile electrice şi magnetice

Recomandările privind expunerea maximă la câmpurile electrice variază între 3 volţi pe 30 de cm la nivelul maxim, şi 1,5 volţi sau mai puţin pe aceeaşi suprafaţă, nivelul minim. Un dormitor obişnuit include între 3 şi 9 volţi pe 30 de cm.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat că nivelul maxim al unui câmp magnetic într-o casă trebuie să fie între 3 şi 4 milliGauss.

În oraşul Marin, California, o fetiţă de 4 ani avea un câmp de 80 milliGauss în jurul patului său şi la locul de joacă pe care îl frecventa, aminteşte Gust. Era letargică, nu avea apetit şi avea sângerări ale rectului. Imediat ce câmpul ei a fost curăţat simptomele au dispărut.

Recomandările maxime privind nivelul de expunere la frecvenţele radio, de la diferite centre de cercetare, raportate în MicroWatts pe 900 de cm2 :

Comisia Federală pentru Comunicaţii a Statelor Unite în anul 1997 - 3.100.000
Organizaţia Mondială a Sănătăţii în anul 1998 - 2.800.000
Toronto, Italia în anul 2000 - 3100
Raportul BioInitiativa în anul 2012 - 31
Building Biology în anul 2008 - mai puţin de 3

The BioInitiative Report a fost produs de un grup activ de doctori cu contribuţia Dr. David Carpenter, directorul Institutului pentru Sănătate şi Mediu al Universităţii din Albany, NY.

The Building Biology Report a fost eliberat de Institutul Internaţional Building-Biology & Ecology, o instituţie non-profit pentru cercetare şi consultanţă.

Nivelele obişnuite de expunere la frecvenţele radio în MicroWatts pe 900 de cm2:

La casele din suburbii, frecvenţele radio provenite de la sursele exterioare - între 3 şi 1.500
La casele din zonele urbane, frecvenţele radio provenite de la sursele exterioare - de la 150 la peste 6.000
La o distanţă de 60 de cm de laptop - aproximativ 1.000
La 120 de cm distanţă de un router wireless - între 600 şi 4.600
La 90 de cm distanţă de sursa unui telefon fără fir - între 3.000 şi 22.500
La 120 de cm distanţă de telecomanda unui sistem - 1.800

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor