O binemeritată lecţie de viaţă. Ce a păţit un om de afaceri care s-a băgat în faţă la coadă

Din când în când, viaţa ne serveşte câte o lecţie pe care probabil că nu o vom uita niciodată. Acesta a fost şi cazul unui om de afaceri din Londra care, după ce s-a băgat cu tupeu în faţa altora la coadă, s-a arătat imun la reproşurile politicoase făcute de cei din jur.
Coadă la autobuz
Coadă la autobuz (womanonly.topzine.cz)

Totul se petrecea în 2007, în timpul unei greve a angajaţilor de la metroul londonez, când transportul în comun cu autobuzul devenise suprasolicitat. Jurnalistul Gareth Edward stătea, alături de alţi navetişti, la o coadă imensă în Victoria Station, când un om de afaceri îmbrăcat elegant s-a băgat în faţa altora la coadă şi a ajuns chiar în spatele lui.

Personajul se dovedeşte imun la reproşurile politicoase făcute de cei din jur, astfel că lui Edwards îi vine o idee nemaipomenită. El se întoarce la femeia în vârstă din spatele bărbatului care se băgase în faţă şi o întreabă dacă i-ar face plăcere să stea înaintea lui la coadă.

Doamna a fost de acord, aşa că Edwards a întrebat-o acelaşi lucru şi pe următoarea persoană care era în spatele femeii, apoi pe următoarea persoană, apoi pe următoarea, până când toţi cei 60-70 de oameni care stăteau în spate la coadă s-au mutat în faţa jurnalistului şi a omului de afaceri care pur şi simplu fierbea în tot acest timp. În final cei doi au ajuns ultimii.

În sfârşit vine autobuzul, moment în care Edwards aude o persoană strigând din faţa cozii. Era femeia în vârstă care i se adresa: "Tinere, nu vrei să intri în faţa mea?"

Sursa: Oliver Burkeman în "The Guardian Weekend", 28 august 2010