Numărul tranzacţiilor cu carduri Visa la comercianţi a sporit cu 23,6% anul trecut

(KAREN BLEIER / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.01.2013

Numărul tranzacţiilor realizate direct la comercianţi (la POS şi online) cu carduri Visa a crescut anul trecut cu 23,6%, reprezentând 41% din totalul tranzacţiilor, potrivit datelor pe România raportate marţi de Visa Europe.

"Plăţile efectuate cu carduri Visa în România au continuat să înregistreze o creştere de două cifre, în contrast cu creşterile reduse sau negative din alte state membre UE. Cheltuielile realizate cu carduri Visa direct la comercianţi s-au majorat cu 23,5% anul trecut, ceea ce înseamnă că tot mai mulţi români înţeleg avantajele, eficienţa şi siguranţa plăţilor electronice", a declarat directorul general al Visa Europe pentru România, Cătălin Creţu.

Potrivit acestuia, cardurile de business reprezintă cel mai dinamic segment din portofoliul Visa. "Valoarea plăţilor realizate de companii cu cardul s-a majorat cu aproape o treime în 2012, iar numărul cardurilor de business a crescut constant în ultimii doi ani cu aproximativ 19%, ceea ce arată o preocupare tot mai mare privind controlul intern al costurilor şi contribuie la diminuarea pierderilor generate de economia subterană", a mai spus Creţu.

Potrivit datelor Visa Europe, sumele cheltuite la comercianţi pe carduri Visa s-au majorat cu 23,5%, însă valoarea medie a tranzacţiei la comercianţi a continuat să scadă, la 36,5 euro, confirmând tendinţa de utilizare tot mai frecventă a cardurilor Visa pentru plăţi cotidiene, de valoare mai mică.

Numărul de carduri emise sub sigla Visa în România a crescut cu 4%, la 7,1 milioane, în principal datorită extinderii portofoliului de carduri de business. Cardurile pentru companii au înregistrat creşteri de două cifre pe toţi indicatorii: valoarea tranzacţiilor s-a majorat cu 28,6%, la 3,6 miliarde euro, susţinută de plăţile la comercianţi (+31,9%).

"Performanţele bune înregistrate de cardurile de debit, principalul segment al portofoliului deţinut de Visa Europe în România, confirmă faptul că deţinătorii de carduri îşi folosesc cardurile mai des pentru a plăti la comercianţi, fără comision. Atât volumul cât şi numărul tranzacţiilor realizate cu carduri de debit Visa direct la comercianţi au crescut cu peste 20% în 2012", se mai spune în comunicat.

Potrivit raportului Visa Europe, evoluţia solidă a portofoliului de carduri de credit indică faptul că românii îşi folosesc tot mai des cardurile de credit pentru plăţi zilnice, de valoare mai mică (valoarea medie a tranzacţiei la comercianţi a scăzut cu 5,8%). Valoarea totală tranzacţionată cu cardul la comercianţi s-a majorat cu aproximativ 32%, iar numărul tranzacţiilor a urcat cu 40%.

Visa Europe va continua în 2013 să încurajeze utilizarea frecventă a cardurilor şi să extindă reţeaua de acceptare în România, în special la IMM-uri, comercianţi online şi în sectorul public, unde plăţile electronice contribuie la o mai eficientă colectare a taxelor şi, prin urmare, la creşterea veniturilor la buget.

Pentru al doilea an consecutiv, Visa Europe a raportat venituri anuale de peste 1 miliard de euro (1,11 miliarde euro) şi a obţinut un profit înainte de impozitare de 260 milioane euro, care va fi reinvestit în vederea susţinerii capitalului şi rezervelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor