Nicolicea, scenariu halucinant: Iohannis suspendat, Tăriceanu preşedinte, Shhaideh premier. Fără referendum

Pentru a avea "linişte" şi pe Shhaideh premier, PSD ar putea merge pe varianta suspendării lui Iohannis, pentru ca Tăriceanu, odată devenit preşedinte interimar, să facă voia lui Dragnea. După care, hotărârea Parlamentului de suspendare a preşedintelui se revocă şi nu se mai face referendum de demitere.
Ana Ion
28.12.2016

alte articole

Eugen Nicolicea şi Liviu Dragnea (Epoch Times România)
Ana Ion
28.12.2016

Fost om de bază al generalului Oprea şi actual stâlp al PSD, deputatul Eugen Nicolicea a declarat marţi seara la RTV că "tehnic" ar fi posibil un scenariu politic prin care coaliţia PSD - ALDE să îl suspende pe preşedintele Klaus Iohannis, fără ca suspendarea să fie urmată de un referendum de demitere a şefului statului, relatează Hotnews.

Într-un astfel de scenariu, Călin Popescu Tăriceanu ar deveni preşedinte interimar ceea ce ar permite instalarea unui guvern condus de Sevil Shhaideh, a cărei desemnare, reamintim, Iohannis a refuzat-o, după ce zile în şir presa a relatat că soţul acesteia este susţinător deschis al lui Bashar al-Assad şi Hezbollah. Ori, odată numită premier, Sevil Shhaideh ar intra în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, având acces la informaţii care n-ar trebui să ajungă la urechile cuiva conectat la regimul Assad.

"Putem suspenda preşedintele, dar fără să mergem la referendum de demitere. Tehnic se poate şi aşa: îl suspendăm în Parlament, punem Guvernul (prin decret al preşedintelui interimar - n.red.), apoi revocăm hotărârea Parlamentului de suspendare a preşedintelui şi nu mai facem referendum de demitere", a afirmat Nicolicea.

"Noi nu vrem suspendare, vrem linişte", a adăugat Nicolicea.

Ce spune Constituţia României despre suspendarea preşedintelui (ARTICOLUL 95):

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Reamintim că numeroşi experţi cât şi oameni politici susţin că Iohannis nu a încălcat în vreun fel Constituţia refuzând să o numească pe Shhaideh premier. Mai merită menţionat că şeful statului a solicitat PSD şi ALDE să facă o nouă nominalizare, recunoscându-le acestora dreptul de a da Guvernul, în contextul în care au majoritatea în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor