Raluca Turcan: Adevărul se vede limpede acum. PSD nu a avut niciun plan pentru oameni, pentru cei mulţi

Absolut tot ce a făcut liderul PSD, Liviu Dragnea, în această perioadă a fost să blocheze totul pentru un plan personal: un interpus ca prim-ministru, cu riscuri majore pentru România, a acuzat şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PNL Raluca Turcan a reacţionat la scurt timp după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că ia în calcul posibilitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis, după ce acesta din urmă a decis să le respingă propunerea de prim-ministru, Sevil Shhaideh.

"Adevărul se vede limpede acum. PSD nu a avut niciun plan pentru oameni, pentru cei mulţi. Planul domnului Dragnea a fost în tot acest răstimp unul strict legat de satisfacerea interesului personal. Absolut tot ce a făcut dl. Dragnea în această perioadă a fost să blocheze totul pentru un plan personal: un interpus ca prim-ministru, cu riscuri majore pentru România", a declarat Raluca Turcan, pe contul său de Facebook.

Şefa PNL a atras atenţia că partidele au primit mandatul de a gestiona puterea în interes public.

"Niciun partid nu a primit de la cetăţeni mandatul de a pune ca prim-ministru un interpus sau de a exercita puterea recurgând la ameninţări cu suspendarea, precum a făcut astăzi dl. Dragnea", a subliniat Raluca Turcan.

În opinia noului preşedinte al PNL, planul de a guverna prin interpuşi trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru toţi oamenii de bună credinţă - "el nu este altceva decât o revenire la practicile şi comportamentele nedemocratice şi netransparente care au ţinut România pe loc în anii '90".

"PSD ne-a anunţat că are zeci de mii de specialişti. Dacă acest lucru este adevărat, se vor găsi şi alte nume de prim-ministru, de preferat persoane cu o activitate cunoscută, fără vulnerabilităţi şi fără condamnări", a adăugat Raluca Turcan.