Hunor, contra curentului: Nu există motive constituţionale pentru suspendarea lui Iohannis

Preşedintele Iohannis a făcut doar ceea ce scrie în Constituţie - a refuzat o primă propunere a PSD pentru postul de premier, însă a declarat că aşteaptă altă propunere, ceea ce nu constituie defel un argument pentru suspendarea acestuia, a opinat Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că în opinia sa nu există motive constituţionale pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Iohannis şi că formaţiunea sa nu va fi de acord cu un astfel de demers, relatează Agerpres.

"Eu nu cred în suspendare şi nu cred că există motive constituţionale pentru o suspendare. Nu văd care ar fi acel motiv pentru care se poate declanşa suspendarea, fiindcă, ne place sau nu ne place, preşedintele Iohannis n-a făcut altceva decât ceea ce scrie în Constituţie. A cântărit şi a spus că aşteaptă o altă propunere. A refuzat prima propunere şi probabil că argumentele sunt în zona în care noi nu prea avem acces la mai multe informaţii. Cu asta, basta. Acesta nu este un argument de suspendare a preşedintelui şi eu cred că nimeni nu se gândeşte foarte serios că asta ar fi în acest moment o soluţie. Noi oricum nu am fi de acord cu o suspendare pe acest motiv sau pe aceste considerente", a declarat Hunor pentru Agerpres.

Kelemen Hunor a mai precizat că PSD trebuie să discute cu preşedintele, cu partenerii, cu ALDE şi trebuie să vină cu o nouă propunere de premier.

"Preşedintele nu a cerut propunere nici de la mine, nici de la PNL, nici de la USR, de la Băsescu nu e cazul, ci a cerut de la PSD. Din acest punct de vedere e foarte simplu şi foarte clar", a conchis Kelemen Hunor.

Declaraţiile liderului UDMR au fost făcute în contextul în care, după ce şeful statului a anunţat că nu o va numi pe Sevil Shhaideh în funcţia de premier, Liviu Dragnea a susţinut că va analiza scenariul suspendării lui Iohannis. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici