Dragnea: Dacă vom ajunge la concluzia că pentru ţară e bine să îl suspendăm pe Iohannis, nu o să am nicio ezitare

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat stupefiat de decizia preşedintelui Iohannis de a nu o desemna pe Sevil Shhaideh premier şi a anunţat că analizează posibilitatea de a proceda la suspendarea acestuia.
Liviu Dragnea(PSD)
Liviu Dragnea(PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

După zile în şir în care presa a vuit despre faptul că soţul lui Shhaideh este simpatizant activ al lui Bashar al-Assad şi Hezbollah, liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat stupefiat de faptul că preşedintele Iohannis a anunţat că nu o va numi pe aceasta premier şi l-a acuzat pe şeful statului că încearcă să arunce ţara într-o criză politică şi că nu vrea ca românii să trăiască mai bine.

"Împreună cu colegii mei am analizat, am încercat să găsim care ar putea fi resorturile cinstite sau constituţionale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. Nu am reuşit să găsim nici un motiv constituţional nici alt motiv care să ţină de alte elemente, de riscuri, eventual, şi părerea noastră este că acest om, de fapt, vrea să declanşeze o criză politică în România. Joi, după consultări, după ce a terminat consultările a sunat-o pe dna Sevil Shhaideh invitând-o să discute despre programul de guvernare, despre deficit, despre echipa guvernamentală, viziune, dezvoltare, i-a dat câteva teme spunându-i că o să o numească... Am înţeles că a fost o informaţie în presă că ar fi sunat-o (pe Shhaideh pentru a o anunţa despre decizia de a nu o desemna premier, dar şi pe Dragnea n.r.) înainte de a ieşi cu anunţul la Cotroceni. Nu a sunat-o!", a declarat Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă la care a apărut flancat de aliaţii săi, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Lider al unui partid care a câştigat alegerile mizând şi pe cartea "românismului verde" şi pe înfierarea adversarilor politici pe motiv că nu au nume de români pentru ca apoi să propună premier o persoană de altă etnie, Dragnea s-a declarat nemulţumit că Iohannis şi oamenii şi instituţiile cu care se consultă nu au înţeles că "românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor şi nici jocuri oculte."

"Înţeleg, de asemenea, că dl Iohannis nu vrea sub nici o formă să respecte votul din 11 decembrie", a mai adăugat Dragnea deşi Iohannis a cerut astăzi PSD şi ALDE să vină cu o nouă nominalizare, recunoscându-le explicit astfel dreptul de a da premierul.

"Cred că şi dumnealui şi acoliţii săi sunt speriaţi de două lucruri - de posibilitatea certă ca programul de guvernare votat de români să fie pus în practică în anul şi anii următori, şi românii să înceapă să trăiască mai bine, mult mai bine, ceea ce, se pare că îl deranjează, şi al doilea lucru, de faptul că a înţeles că nu o să mai perpetuăm un sistem ocult şi toxic pentru români şi România. Astea nu îl îndreptăţeau să anunţe astăzi decizia dumnealui în dispreţ total faţă de români, de cei ce au votat, fără niciun fel de explicaţie", a adăugat liderul PSD, precizând că el şi colegii săi nu dau niciun fel de importanţă campaniei "securistoide" declanşate în ultimele zile de aparatul de propagandă tradiţional.

Dragnea a mai declarat că a vorbit atât cu liderii ALDE, Tăriceanu şi Constantin, şi cu o parte din colegii de partid şi urmează ca "mâine, sau cel mai târziu poimâine" să ia o decizie dacă vor proceda la suspendarea lui Iohannis.

"Nu are rost să ne ascundem după degete, este o avalanşă de mesaje pe care le-am primit în ultimele zile de la oameni care se simt jigniţi şi care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui. Nu e o decizie foarte uşoară, dacă în urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că pentru ţara e bine să îl suspendăm pe preşedinte nu o să am nicio ezitare. De asemenea, ne gândim serios la posibilitatea constituirii unei comisii care să analizeze rapid dacă gestul preşedintelui e constitutional sau nu", a adăugat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne