Negocierile PNL-UNPR îl stârnesc pe Dragnea: Suntem dispuşi să discutăm cu fiecare parlamentar

Negocierile între PNL şi UNPR îl neliniştesc pe Dragnea, deloc dornic să piardă majoritatea în Parlament. Acesta le transmite parlamentarilor UNPR că liberalii vor, de fapt, să-i păcălească pe când PSD este dispus să îi preia cu adevărat în sânul său.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Pe fundalul negocierilor între PNL şi UNPR, vizând o eventuală fuziune care le-ar permite liberalilor formarea unei majorităţi în Parlament, preşedintele PSD, Liviu Dragnea declara că social democraţii vor discuta cu fiecare parlamentar UNPR în parte pentru a "vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi pot continua mandatul după alegerile parlamentare.", relatează Mediafax.

”Noi avem o relaţie foarte bună cu parlamentarii UNPR, foarte bună. Am avut o susţinere guvernamentală împreună şi, după ce a picat guvernul nostru, în Parlament am avut o majoritate care a funcţionat foarte bine. Nu suntem genul de partid care să ne folosim de nişte parteneri şi apoi să-i aruncăm. Noi am fost dispuşi, suntem dispuşi să discutăm cu fiecare parlamentar UNPR pentru a vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi pot continua mandatul după alegerile parlamentare”, a declarat Liviu Dragnea, într-un interviu pentru DC News.

Dragnea le-a mai transmis parlamentarilor UNPR că PNL vrea să îi tragă pe sfoară şi ca ”unul sau doi din conducerea UNPR” negociază de fapt cu liberalii în interes personal, nu de partid.

”Planul este aşa: să-i păcălească cu fuziunea, nu-mi dau seama exact care-i interesul lor acum, poate Bucureştiul sau altceva, şi după fuziune – să zicem că se realizează fuziunea, ei nerealizând încă nici fuziunea PNL – PDL, să le spună că nu le mai pot da 18 mandate, nici măcar 10 şi, eventual, dacă se dă un mandat sau două pentru cineva din conducerea UNPR, restul să nu-i intereseze pentru că este stilul cunoscut (…) În continuare oferta noastră este deschisă de discuţii. Avem toată vara la dispoziţie să discutăm, să aşezăm lucrurile şi să vedem cum fiecare parlamentar se integrează în organizaţia noastră”, a mai adăugat liderul PSD.

Nu în ultimul rând, Dragnea s-a declarat dezamăgit de duplicitatea conducerii UNPR, acuzând că în urmă cu circa o lună i-a propus preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, o fuziune între PSD şi UNPR şi nu a primit niciun răspuns, pentru ca acum să afle că "se cochetează cu fuziunea PNL – UNPR.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne