Fără moţiune de cenzură. PSD, ALDE şi UNPR nu vor să rişte alegeri anticipate

Liderii coaliţiei la putere renunţă la moţiunea de cenzură, căci aceasta ar duce la alegeri anticipate cu doar o lună înaintea celor oficiale.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderii PSD, ALDE şi UNPR au renunţat joi, în urma consultărilor de la sediul PSD, la ideea de a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş, pe motiv că aceasta ar duce la declanşarea de alegeri anticipate cu doar o lună înainte celor la termen, relatează Hotnews.

Argumentul invocat pentru renunţarea la moţiune a fost faptul că odată aceasta adoptată, preşedintele Iohannis nu va numi un premier de la majoritatea PSD-UNPR-ALDE, nominalizările sale vor fi respinse pe rând de Parlament, aşa că se va ajunge la alegeri anticipate în octombrie, în condiţiile în care în noiembrie sunt programate alegerile parlamentare oficiale, care vor duce oricum la numirea unui nou guvern.

După luarea deciziei, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în cadrul discuţiilor, au fost aduse argumente în favoarea moţiunii, însă cele trei formaţiuni nu doresc să forţeze "preluarea puterii pe final de mandat al Parlamentului, care are o credibilitate erodată."

Reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, se arăta rezervat înaintea discuţiilor de astăzi, cu privire la oportunitatea moţiunii, declarând că în cazul în care Guvernul pică, nu există nicio certitudine că acesta nu va fi înlocuit cu o variantă mai rea...

"O moţiune de cenzură implică sigur alegeri anticipate şi noi acum evaluăm să vedem dacă ajungerea sau declanşarea alegerilor anticipate, care se poate întâmpla probabil în octombrie, ne mai poate ajuta cu ceva. Adică să scurtezi mandatul Guvernului cu o lună, având un Guvern cu puteri limitate, nu ştiu dacă este foarte bine. Discutăm realist. (...)

Avem noi siguranţa că dacă îi dăm jos pe tehnocraţii ăştia nu vine o variantă mai rea? Pentru că nu desemnăm noi prim-ministrul şi nu avem în spate nişte alegeri, ca să poţi spune la Cotroceni — asta e majoritatea, ăsta e omul pe care îl propunem noi şi îl susţinem", declara Dragnea în urmă cu trei zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne