PNL şi PSD şi-au dat mâna pentru amputarea ANI. Reacţii halucinante ale liderilor celor două partide

În ciuda avertismentelor şi nemulţumirilor formulate de ANI, toate partidele şi-au dat astăzi mâna în Parlament şi au trecut o lege care îi face scăpaţi de acuzaţia de conflict de interese pe aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare înainte de august 2013.
Andrei Pricopie
22.06.2016

alte articole

Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
22.06.2016

Şefa liberalilor Alina Gorghiu s-a declarat "neplăcut surprinză" de faptul că plenul reunit al celor două Camere a adoptat, cu ajutorul colegilor săi, proiectul de lege care prevede că aleşii care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare, înainte de 21 august 2013, nu pot fi acuzaţi de conflict de interese. La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea susţine că avem de-a face cu un "demers nefericit".

"Înţeleg că s-a votat unanim. Credeţi-mă că sunt neplăcut surprinsă. Atât i-a dus capul. Mai mult de atâta nu am ce să comentez şi o să-i întreb şi eu pe cei doi lideri de grup de la noi, că de la PSD nu pot să am pretenţii, eram obişnuită să voteze aşa. Mă surprinde că sunt colegi de la noi care au votat cot la cot cu PSD. (...)

Nu pot să-i înţeleg pe cei care au votat dezincriminarea faptelor de conflict de interese anterioare. O să cer o explicaţie. Nu mă puneţi să vă spun acum despre sancţiuni pentru că aş vrea să aud ceea ce spun liderii de grup", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea - care, la fel ca Alina Gorghiu nu a fost în plen când s-a votat iniţiativa - a încercat să minimizeze efectele legii.

"Din punctul meu de vedere, îmi asum faptul că nu am fost atent, mi se pare un demers nefericit, nu văd ce efecte poate să aibă, doar subiecte de discuţie. Din ce am înţeles de la colegii mei, nu s-a votat dezincriminarea conflictului de interese. Eu nu am votat, nu am fost în plen când s-a votat", a explicat Dragnea, care susţine că cei doi colegi ai săi care au semnat proiectul au vrut să "clarifice" o problemă.

Pentru mai multe detalii despre controversatul proiect de lege intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor