Năsui: Mai ţineţi minte când ne asigura d-na Olguţa că nimeni nu va pierde din legea salarizării? Ei bine, surpriză!

Mai ţineţi minte când ne asigura ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, că nimeni nu va pierde din legea salarizării, mai puţin câţiva funcţionari supra-plătiţi din Ministerul Justiţiei, întreabă, ironic, deputatul USR Claudiu Năsui, în contextul în care au dispărut bursele medicilor rezidenţi.
Claudiu Năsui (USR) (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
09.07.2017

În timp ce veniturile parlamentarilor au crescut considerabil, bursele medicilor rezidenţi în valoare de 670 de lei lunar au dispărut, o altă lipsă de decenţă marca PSD, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Mai ţineţi minte când ne asigura doamna Olguţa Vasilescu că nimeni nu va pierde din legea salarizării, mai puţin câţiva funcţionari supra-plătiţi din ministerul Justiţiei? Ei bine surpriză, din cauza grabei cu care a fost adoptată legea salarizării, s-au acumulat două scăpări. Prima este că medicii rezidenţi nu vor mai primi bursa de rezidenţiat, a doua este că sumele la dispoziţia parlamentarilor cresc disproporţionat de mult", a remarcat Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului USR, bursele de rezidenţiat (670 de lei pe lună) erau o completare a veniturilor pentru medicii rezidenţi cu salarii brute lunare de mai puţin de 3.000 de lei.

"De ce dispar? Pentru că legea salarizării a abrogat norma prin care se stabileau aceste burse, dar a omis să le asimileze cu venitul salarial, care ar rămâne la acelaşi nivel ca şi până acum. Prin urmare, dispar aceste burse tocmai pentru doctorii rezidenţi care aveau mai multă nevoie de ele", a subliniat Claudiu Năsui.

În acelaşi timp, însă, cresc veniturile parlamentarilor, şi nu creşte doar indemnizaţia de la 5.391 lei la 9.153 lei, ci şi ceea ce se numeşte "suma forfetară" (o sumă pusă la dispoziţia parlamentarilor pentru a îşi desfăşura activitatea în biroul parlamentar). Dacă până acum a fost de 11.548 de lei, de la 1 iulie aceasta a devenit 19.575 lei.

"De ce creşte atât de mult suma forfetară? Pentru că ea se calculează în funcţie de indemnizaţia parlamentarilor. Aceasta crescând, automat creşte şi suma forfetară. O scăpare, dacă ne luăm după reprezentanţii PSD în birourile permanente. Dar oare o scăpare din care au cel mai mult de câştigat tocmai cei care au făcut-o, mai poate fi considerată scăpare?", a conchis Claudiu Năsui, adăugând hashtag-ul #ZiuaCaHotii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor