Raeţchi: Probleme cu banii de pensii şi salarii? Premierul Tudose trebuie să ne spună adevărul

PSD recunoaşte că are o guvernare dezastruoasă: şeful Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, admite că guvernarea social-democraţilor pune în pericol banii de pensii şi salarii, susţine liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a reacţionat la declaraţiile îngrijorătoare ale liderului PSD Eugen Nicolicea potrivit căruia priorităţile PSD sunt salariile şi pensiile, iar autostrăzile pot să mai aştepte.

"Prin declaraţia lui Nicolicea, PSD admite că inclusiv asigurarea banilor de pensii şi salarii reprezintă o provocare pentru actualul guvern. Este un uriaş regres, în condiţiile în care banii de salarii şi pensii nu au mai fost în pericol în ultimii ani. Logica partidului lui Dragnea – autostrăzile pot să aştepte - este inacceptabilă pentru orice stat care doreşte dezvoltare. Pentru dreapta, autostrăzile sunt o prioritate de guvernare; ele implică creştere economică, generează locuri de muncă şi stimulează investiţiile.

Practic, prin afirmaţiile făcute, PSD îşi recunoaşte incompetenţa la guvernare: dacă acesta este singurul lucru pe care poate să îl facă PSD - să asigure banii de pensii şi salarii - atunci România a ajuns din nou la începutul anilor 1990, la economia de subzistenţă. Partidul condus de Liviu Dragnea vrea să ţină România dependentă de stat, de ajutoare sociale şi pomeni electorale", a declarat Raeţchi.

Deputatul PNL a cerut o reacţie publică din partea premierului Mihai Tudose şi a ministrului Transporturilor pe acest subiect:

"Îi cer public premierului Tudose să ne comunice dacă există probleme cu banii de pensii şi salarii, aşa cum putem înţelege din afirmaţia domnului Nicolicea. De asemenea, îi solicit domnului ministru Cuc să explice opiniei publice dacă declaraţia domnului Nicolicea anunţă o nouă schimbare a programului de guvernare PSD şi o renunţare la construcţia de autostrăzi".