Năstase-Neamţu, replici dure şi ironii: „Se plictiseşte la Rahova şi scrie panseuri. Mai bine şi-ar...”

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Fostul premier Adrian Năstase, în prezent încarcerat la penitenciarul Rahova, s-a declarat bucuros de eşecul înregistrat la alegerile europarlamentare de partidul Noua Republică, implicit de preşedintele acestuia Mihail Neamţu, pe care l-a catalogat drept o „expresie perfectă de gunoi uman”. La rândul său, Neamţu îi transmite fostului preşedintele PSD, care „se plictiseşte” la Rahova, să-şi ceară scuze „pentru răul şi ruşinea pe care le-a făcut României” în loc să dea lecţii de etică politică.

„Vi-l aduceţi aminte pe Mihai Neamţu? E vorba de cel care a jucat rolul lui Romeo în scena balconului de la referendum, alături de Monica Macovei. Partidul său – Noua Republică – este atât de nou încât pare că încă nici nu s-a născut. După scorul obţinut la europarlamentare – 0,27% – m-am gândit că i se va cere, de către colegii de partid, să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte. Am realizat însă că numărul celor care au votat pentru el – aproximativ 10.000 – nu este suficient nici pentru înfiinţarea unui partid”, a scris, în derâdere, Adrian Năstase pe blogul personal.

Fostul premier a amintit şi despre un episod petrecut în faţa blocului din Zambaccian, când Neamţu alături de alţi reprezentanţi ai Noii Republici şi-au mânjit cămăşile cu ketchup, aluzie la tentativa de suicid a lui Năstase.

„Pentru mine, Mihai Neamţu va rămâne însă o expresie perfectă de gunoi uman. În 20 iunie 2012, când a avut loc tentativa mea de suicid, el a venit, cu mai mulţi reprezentanţi ai „noii republici” şi, în faţa blocului din Zambaccian, în derâdere, şi-au mânjit cămăşile cu ketchup! În 25 de ani de politică nu-mi aduc aminte de o mizerie mai mare din partea unui „om politic”. A primit, din partea alegătorilor, ceea ce a meritat. Iată că nu va putea merge, şi el, în „balconul” de la Bruxelles, alături de mentorul său – Monica Macovei”, a adăugat Adrian Năstase.

În replică, Mihail Neamţu a postat un scurt comentariu pe contul său de Facebook, alături de o poză cu Adrian Năstase îmbrăcat în uniformă de de puşcăriaş, în timp ce sărea un gard.

„Dintr-o celulă din Rahova, Adrian Năstase scrie panseuri despre Noua Republică. Se plictiseşte, mai are vreo trei ani până când se întoarce în vila din Zambaccian. Nu cred că acest personaj, atât de corupt încât judecătorii i-au luat până şi dreptul de a vota, este îndreptăţit să dea lecţii de etică politică. Măcar să-şi fi cerut scuze pentru răul şi ruşinea pe care le-a făcut României...”, a scris Mihail Neamţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne