NASA a certificat descoperirea unui copil venezuelean: un asteroid între Marte şi Jupiter

Miguel Rojas
Miguel Rojas (screenshot tramite video Youtube)

Un băiat venezuelean, în vârstă de doar 13 ani, a fost certificat recent de NASA pentru descoperirea unui asteroid între Marte şi Jupiter. Este vorba despre Miguel Rojas, originar din Barquisimeto, statul Lara, a cărui descoperire i-a adus o importantă recunoaştere internaţională, informează publicaţia PanamPost.

"Vreau să vă mulţumesc pentru atâtea manifestări de afecţiune. Acest lucru mă motivează şi mai mult să continui să studiez şi să muncesc pentru a–mi pune ţara într-o lumină mai bună. Dedic mulţumiri speciale familiei mele, iubitei mele şcoli Rioclaro şi tuturor platformelor digitale pentru recunoaşterea acestei realizări", a scris Rojas după ce a anunţat premiul pe reţelele de socializare.

Rojas a avut nevoie de opt luni pentru a obţine certificatul, deoarece descoperirea sa a avut loc în luna aprilie a acestui an. Asteroidul poartă acum numele de 2021GG40. În acest sens, adolescentul a explicat, de asemenea, că descoperirea sa preliminară se află acum în categoria celor provizorii. Cu alte cuvinte, NASA a certificat în acest fel că tânărul venezuelean a descoperit un asteroid.

(screenshot tramite video Youtube)

De asemenea, prin intermediul contului de Instagram, Şcoala Rioclaro, instituţia din care face parte Rojas, a anunţat: "Astăzi sărbătorim această descoperire cu bucurie şi emoţie. Felicitări, Miguel, fie ca aceasta să fie prima dintre multele realizări mari din viaţa ta".

Având în vedere situaţia politică şi economică cotidiană din Venezuela, cazul lui Miguel Rojas este cu adevărat încurajator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură