Muşat & Asociaţii va consilia Nuclearelectrica în procesul de listare la bursă

Epoch Times România
31.10.2012

Muşat & Asociaţii a fost selectată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri pentru a furniza consultanţă juridică în intermedierea ofertei publice de vânzare a 10% din capitalul social al Nuclearelectrica prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti(BVB).

Listarea este programată pentru primul trimestru din 2013. În cadrul proiectului, Muşat & Asociaţii va consilia, alături de Hogan Lovells, consorţiul format din SSIF Swisscapital (lider de sindicat), BT Securities.

„Continuarea privatizărilor prin vânzarea pachetelor de acţiuni are întotdeauna un impact pozitiv asupra bursei, punând în mişcare fluxul de capital şi având, în general, consecinţe benefice pentru economia românească. Alături de o echipă de zece avocaţi vom acorda asistenţă juridică în toate etapele procesului de listare, incluzând redactarea raportului de due diligence juridic şi a prospectului de emisiune, structurarea tranzacţiei, precum şi asistenţă pe tot parcursul procesului de ofertă primară de acţiuni”, a declarat Miruna Suciu, Partner Muşat & Asociaţii, coordonatorul echipei de proiect, dar şi al departamentului Pieţe de Capital.

Muşat & Asociaţii are experienţă în pregătirea privatizărilor prin intermediul pieţei de capital, fiind implicată în majoritatea proiectelor derulate de autorităţile de stat prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti.

În prezent, Muşat & Asociaţii acordă consultanţă juridică şi pentru vânzarea secundară a unui pachet de 15% din acţiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucureşti, programată pentru luna noiembrie, pentru lansarea ofertei publice iniţiale pentru vânzarea a 20% din Tarom, şi respectiv 10% din Hidroelectrica.

Muşat & Asociaţii a fost implicată şi în oferta publică secundară pentru vânzarea a 15% din Transelectrica, încheiată la sfârşitul lunii martie.

Muşat & Asociaţii, una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990, are 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri. Firma oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,588 miliarde lei, în creştere cu 4,8% faţă de 2010, respectiv 1,515 miliarde lei. Anul trecut, profitul net a scăzut cu 8,9%, de la 179 milioane lei în 2010 la 163 milioane lei.

Nuclearelectrica deţine cele două unităţi ale Centralei de la Cernavodă, precum şi Fabrica de Combustibil Nuclear de la Piteşti. Reactoarele 1 şi 2 de la Cernavodă au fiecare instalată o putere de circa 720 MW. Alte două reactoare urmează să fie construite şi puse în funcţiune după 2017, cu o putere instalată asemănătoare primelor. Compania, controlată de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, are în prezent un număr de 2.180 de angajaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor