Munich-Re îşi măreşte rezervele de aur şi cash pentru a contracara ratele negative ale dobânzii

După măsura surpriză a BCE privind ratele negative ale depozitelor, reacţia celui de-al doilea mare reasigurator poate crea probleme planului lui Draghi.
(Captură Foto)

Cea de-a doua companie de reasigurări din lume, Munich Re îşi măreşte rezervele în aur pentru a contracara ratele negative ale dobânzilor pe care le vehiculează Banca Centrală Europeană.

Totuşi, după cum a declarat, miercuri, Mark O’Bryne de la GoldCore sau Thomson Reuters, cel mai mare reasigurator al lumii nu este singurul care urmăreşte strategii de investiţii alternative pentru a contracara efectele ratelor negative ale dobânzii, care reduc venitul asiguratorilor.

Munich Re păstrează aur în seifuri de ceva timp şi recent a adăugat câteva milioane de euro numerar, conform afirmaţiilor directorului executiv, Nikolaus von Bomhard, la o conferinţă de presă desfăşurată miercuri la München.

BCE a redus săptămâna trecută principala rată a dobânzii la zero şi a scăzut rata dobânzilor pentru depozite la -0,4% de la -0,3%.

Munich Re este una dintre cele mai mari companii de reasigurări din lume şi monitorizează investiţii în valoare de 231 miliarde de euro.

Mişcarea gigantului în reasigurări de a-şi creşte dependenţa de aur este interesantă pentru analişti, care consideră că alte instituţii vor aborda aceeaşi cale şi îşi vor diversifica rezervele de aur pentru a se proteja de ratele negative.

Conform Bloomberg, compania germană va depozita în seifuri cel puţin 10 milioane de euro în două valute, pentru a nu fi nevoită să plătească pentru dreptul de a accesa banii pe neaşteptate.

“Vom observa ce fac ceilalţi pentru a evita să plătească ratele negative ale dobânzii”, a susţinut vom Bomhard.

Conform Bloomberg, dacă strategia gigantului Munich Re, este urmată de alte companii, ar putea submina politica BCE de a impune rate negative pentru a impulsiona împrumuturile.