Munich-Re îşi măreşte rezervele de aur şi cash pentru a contracara ratele negative ale dobânzii

După măsura surpriză a BCE privind ratele negative ale depozitelor, reacţia celui de-al doilea mare reasigurator poate crea probleme planului lui Draghi.
(Captură Foto)

Cea de-a doua companie de reasigurări din lume, Munich Re îşi măreşte rezervele în aur pentru a contracara ratele negative ale dobânzilor pe care le vehiculează Banca Centrală Europeană.

Totuşi, după cum a declarat, miercuri, Mark O’Bryne de la GoldCore sau Thomson Reuters, cel mai mare reasigurator al lumii nu este singurul care urmăreşte strategii de investiţii alternative pentru a contracara efectele ratelor negative ale dobânzii, care reduc venitul asiguratorilor.

Munich Re păstrează aur în seifuri de ceva timp şi recent a adăugat câteva milioane de euro numerar, conform afirmaţiilor directorului executiv, Nikolaus von Bomhard, la o conferinţă de presă desfăşurată miercuri la München.

BCE a redus săptămâna trecută principala rată a dobânzii la zero şi a scăzut rata dobânzilor pentru depozite la -0,4% de la -0,3%.

Munich Re este una dintre cele mai mari companii de reasigurări din lume şi monitorizează investiţii în valoare de 231 miliarde de euro.

Mişcarea gigantului în reasigurări de a-şi creşte dependenţa de aur este interesantă pentru analişti, care consideră că alte instituţii vor aborda aceeaşi cale şi îşi vor diversifica rezervele de aur pentru a se proteja de ratele negative.

Conform Bloomberg, compania germană va depozita în seifuri cel puţin 10 milioane de euro în două valute, pentru a nu fi nevoită să plătească pentru dreptul de a accesa banii pe neaşteptate.

“Vom observa ce fac ceilalţi pentru a evita să plătească ratele negative ale dobânzii”, a susţinut vom Bomhard.

Conform Bloomberg, dacă strategia gigantului Munich Re, este urmată de alte companii, ar putea submina politica BCE de a impune rate negative pentru a impulsiona împrumuturile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie