China se confruntă cu concedieri masive în industriile de cărbune şi oţel

Autorităţile chineze au declarat că un număr mare de locuri de muncă vor fi desfiinţate în industriile cărbunelui şi oţelului. Deşi această tendinţă a început cu luni în urmă, Beijingul pretinde că dispariţia locurilor de muncă face parte din planul de reducere a poluării.
China urmăreşte să reducă producţia de cărbune.
China urmăreşte să reducă producţia de cărbune. (Captură Foto)

Ministrul chinez al Resurselor Umane şi Securităţii Sociale Yin Weimin a anunţat, luni, că urmează să aibă loc o reducere masivă a locurilor de muncă în sectoarele cărbunelui şi oţelului.

Yin a declarat că aproximativ 1,8 milioane de muncitori din cele două industrii vor fi probabil concediaţi în următorii câţiva ani, fără a oferi un termen limită pentru pierderea locurilor de muncă.

De asemenea, Yin a susţinut că reducerea capacităţii de producţie va duce la concedieri pe scară mică în acest an, adăugând că este încrezător în faptul că rata de angajare a forţei de muncă va fi mai mult sau mai puţin stabilă în 2016, în ciuda presiunii tot mai mari simţite asupra economiei Chinei.

Pentru a micşora supracapacitatea de producţie şi poluarea, China intenţionează să renunţe la o producţie de aproximativ 500 de milioane de tone cărbune în următorii trei până la cinci ani şi să oprească aprobările pentru toate proiectele noi.

În acelaşi timp, unii analişti şi critici ai regimului susţin că, de fapt, asocierea concedierilor cu lupta împotriva poluării este doar o încercare de a masca modul dezastruos în care regimul chinez a gestionat economia ţării în ultima perioadă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe