MRU: Victor Ponta suferă de o incapacitate patologică în a justifica actul guvernării

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)

”Ştim că Victor Ponta suferă de o incapacitate patologică în a justifica actul guvernării. Însă nu îi putem contesta un singur merit: chapeau-bas pentru arta şi dexteritatea în a înşfăca la repezeală bucăţi de informaţie care, ulterior, ambalate şi polisate frumos, sunt vândute pe bandă rulantă. Un adevărat comerţ al minciunii la bucată”, a declarat membrul Alianţei Creştin Liberale, Mihai Răzvan Ungureanu.

Pe fondul campaniei prezidenţiale, premierul Victor Ponta a susţinut miercuri, în cadrul unei şedinţe de Guvern, că România a urcat în 2014, în clasamentul ”Doing Business 2015” conceput de Banca Mondială, pe locul 48 de pe poziţia a 73-a pe care o ocupa în 2013.

Membru ACL a atras atenţia că liderul PSD s-a folosit de această informaţie ca de un motiv de laudă, în pofida faptului că Banca Mondială a precizat clar că nu poate fi făcut o comparaţie directă între rapoartele din ultimii doi ani din cauza unei schimbări de metodologie la formularea clasamentului.

”Clasamentul "Doing business 2015" elaborat de Banca Mondială arată că România, în 2014, a urcat pe locul 48 după ce, în 2013, ocupa poziţia 73. Domnul Victor Ponta nu a ratat minutul de glorie şi a folosit informaţia ca motiv de laudă. Cu toate că Banca Mondială a precizat clar că o comparaţie directă între rapoartele pe 2013 şi 2014 nu poate fi făcută, deoarece a fost schimbată metodologia de elaborare a raportului. Astfel, în realitate, România a urcat doar 2 poziţii faţă de locul 50 deţinut anul trecut”, a arătat Ungureanu.

Fostul premier a mai subliniat că prezidenţiabilul se foloseşte de orice minciună pentru a puncta câteva voturi în plus în această campanie electorală, fără să aibă o minimă responsabilitate a faptelor sale.

”Însă ce contează metodologiile şi logica realităţii când dl Ponta este într-o asiduă campanie electorală şi orice minciună punctează câteva voturi în plus? Pur si simplu, Victor Ponta ne demonstrează în mod repetat că nu se poate ridica la înălţimea funcţiei pe care o ocupă, nemeritat. Cu o minimă responsabilitate a faptelor sale, de o ambivalenţă exacerbată, Victor Ponta este un pericol pentru România. Singurii care îl pot sancţiona sunt românii, prin vot. Candidatura lui Victor Ponta este toxică pentru România”, a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne