Macovei: CNA îl slugăreşte pe Ponta şi vrea să cenzureze internetul

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

”CNA îl slugăreşte pe Ponta şi vrea să cenzureze internetul”, a afirmat marţi prezidenţiabilul Monica Macovei.

”Mâine ar fi trebuit să particip la o emisiune online pe site-ul stirileprotv.ro. Am fost anunţată de reprezentanţii protv că emisiunea a fost anulată ca urmare a unui telefon din partea CNA. Mai mult, emisiunea la care a participat astăzi contracandidatul Johannis a fost ştearsă de pe site”, a declarat candidatul independent la prezidenţiale.

Monica Macovei a mai semnalizat că CNA are atribuţii doar ”în audiovizual” iar internetul este ”un spaţiu liber de comunicare în afara reglementărilor CNA”.

”Orice intervenţie a CNA asupra conţinutului unui site de internet reprezintă un abuz şi o încălcare flagrantă a legislaţiei române şi europene. CNA are atribuţii doar în audiovizual şi funcţionează într-o ţară UE, nu în Rusia sau China.

Suntem în faţa unui precedent periculos pentru democraţie. Internetul este un spaţiu liber de comunicare în afara reglementărilor CNA, iar asta sperie un partid cu valenţe totalitare, aşa cum este Partidul Social Democrat”, a adăugat aceasta.

În cadrul conferinţei ”Media law and self regulation, as Basis for Media Freedom in South East Europe”, Gelu Trandafir, director de comunicare la Freedom House România, a subliniat marţi că Internetul şi reţelele de socializare au potenţat libertatea de exprimare, adăugând că nu există niciun temei pentru a recurge la măsuri de reglementare a Internetului.