Moscova susţine că nu are legătură cu sutele de tancuri din estul Ucrainei

Kremlinul a negat că ar avea vreo legătură cu sutele de tancuri aparent observate în estul Ucrainei.
Luptători separatişti pro-ruşi în Doneţk, estul Ucrainei, 1 iunie 2016.
Luptători separatişti pro-ruşi în Doneţk, estul Ucrainei, 1 iunie 2016. (Captură Foto)

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a repetat afirmaţiile că Moscova nu este implicată în înarmarea separatiştilor pro-ruşi, în ciuda acuzaţiilor că aproximativ 700 de tancuri au fost văzute în regiunea Donbas.

“Îmi imaginez că întrebând Moscova sau Kievul de unde provin aceste tancuri veţi obţine acelaşi răspuns. Nu vă pot da un răspuns absolut [în privinţa locului de unde provin tancurile], dar vă pot spune că ele nu au provenit din Rusia”, a declarat Peskov.

Peskov a negat, de asemenea, că Rusia a trimis luptători în regiune. “Voluntarii nu se deplasează prin canalele oficiale. Ştim că există cetăţeni ruşi acolo, dar ei sunt voluntari care s-au dus în zonă pentru a proteja localnicii de forţele ucrainene agresive”, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat reţelei de televiziune americane CNN în septembrie 2016 că Rusia a trimis 700 de tancuri pentru a ajuta luptătorii separatişti din regiunea Donbas (cum este cunoscut estul Ucrainei). În plus, Poroşenko a precizat că Moscova a trimis peste 1.250 sisteme de artilerie, 1.000 de transportoare blindate de personal şi 300 de sisteme de lansare de multi-rachete.

Peste 9.750 de persoane au fost ucise de la izbucnirea conflictului separatist din estul Ucrainei în aprilie 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe