Comandantul separatist “Givi” ucis în estul Ucrainei

Un comandant separatist din regiunea Doneţk din estul Ucrainei a fost asasinat, susţin separatiştii sprijiniţi de Rusia.
Paramilitarii pro-Rusia din Doneţk, Ucraina.
Paramilitarii pro-Rusia din Doneţk, Ucraina. (youtube.)

Mihail Tolstik, cunoscut sub numele de război Givi, a murit după ce o bombă a explodat în biroul său din fortăreaţa separatistă din Doneţk, după ora 6 dimineaţa (ora locală), pe data de 8 februarie, au declarat autorităţile separatiste, precum şi o sursă cu legături în armata sa, pentru RFE/RL prin telefon.

Separatiştii din Doneţk au numit asasinatul “o continuare a războiului terorist lansat de autorităţile din Kiev” împotriva rezidenţilor din Ucraina de est, conform agenţiei ruseşti de ştiri RIA Novosti. Aceştia au adăugat că o echipă de investigaţii se află la locul exploziei.

Givi conducea batalionul Somalia, câştigându-şi reputaţia în lupta brutală pentru aeroportul din Donetsk.

O înregistrare video din 2015 îl arată pe acesta abuzând verbal şi fizic un soldat capturat în timpul luptei.

Un alt comandant separatist - Arseni Pavlov, care era cunoscut sub porecla Motorola – a murit pe 16 octombrie când o bombă a explodat într-un lift din blocul unde locuia în Doneţk.

În luptele dintre forţele guvernului ucrainean şi separatiştii sprijiniţi de Rusia au fost ucişi peste 9.750 de persoane în estul Ucrainei începând din aprilie 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe