Lavrov: poziţia lui Trump privind Ucraina diferă de cea a lui Obama

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov consideră că punctul de vedere al preşedintelui american Donald Trump privind conflictul din estul Ucrainei reprezintă “o schimbare calitativă” comparativ cu poziţia lui Barack Obama.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov. (Captură Foto)
Andrei Popescu
08.02.2017

Lavrov a declarat marţi agenţiei ruse de ştiri de stat TASS că poziţia lui Trump privind situaţia din Ucraina este de a monitoriza modul în care se comportă cele două părţi în timpul conflictului.

“Administraţia Obama... a încercat să ceară totul de la noi şi să-l ierte pe [preşedintele ucrainean Petro] Poroşenko”, a precizat Lavrov.

Într-un interviu recent cu Fox News, Trump a declarat că SUA nu are suficiente informaţii în privinţa situaţiei din Ucraina.

Rusia a negat în repetate rânduri implicarea sa în conflictul separatist, în ciuda unor dovezi contrare privind asistenţa militară şi financiară acordată separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

Luptele din estul Ucrainei au provocat moartea a peste 9.750 de persoane de la izbucnirea lor în aprilie 2014, la câteva săptămâni după ce Rusia a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor